Voorafgaand aan dit seizoen wisten we dat we in de zaalcompetitie voor een loodzware opgave zouden komen te staan. Met titelkandidaten Groen Geel, DVO, PKC en sterke tegenstanders als KZ en KCC waren we ingedeeld in een heuse ‘poule des doods’. Soms slecht, soms heel goed, maar vooral altijd strijdbaar en als team opererend, hebben we ons hier heel goed doorheen geknokt. Het was een competitie vol finales, waarin de spelers hun rugtas met ervaringen vol hebben gestopt en zich goed hebben ontwikkeld. Ik denk terug aan de fantastische openingswedstrijd bij DVO uit, de krakers tegen PKC en de ultieme Houdini-act tegen Groen Geel, met als resultaat: deA1 foto 2 play offs!

In diezelfde play offs was het klasse-verschil tussen de beide hoofdklasse-poules merkbaar. Zonder groots te spelen, wisten we Dos’46 van ons af te schudden en werd er een droom werkelijkheid: spelen in de Ziggo Dome! Voorafgaand aan dit seizoen hadden we getekend voor het bereiken van de finale, maar als je er dan staat en verliest, dan doet dat ook pijn. We hebben niet naar kunnen gespeeld en Groen Geel
heeft het fantastisch gedaan. Zij zijn op basis van dit seizoen en deze finale dan ook de terechte kampioen en wij willen hen vanaf deze plek nogmaals feliciteren met dit prachtige resultaat!

Tranen van verdriet maakten zaterdag gelukkig al weer snel plaats voor tranen van vreugde. Want we kunnen terugkijken op een prachtig zaalseizoen en een unieke ervarinA1 fotog in de Ziggo Dome. De terugweg in de Kwibus en de aansluitende huldiging bij Fortuna, het was één groot feest!

Ik wil namens de A1 dan ook iedereen bedanken die ons hebben gesteund op onze ‘road to Ziggo’. Zowel de mensen die in de aanloop naar de finale toe alles perfect hebben geregeld, als de vele s
upporters die ons hebben toegezongen in goede en slechte tijden.

Jullie hebben de afgelopen weken voor ons extra speciaal gemaakt en we hopen dat jullie, ondanks een teleurstellend resultaat in de finale, net als wij vooral hebben genoten!

Ondanks het zilver, was het goud!

Niels

 

 

Share This