Fortuna/Delta Logistiek A1 – Groen Geel A1: 31-30 PLAY OFFS!!

A1 GG 20160313 rondjeTerwijl DVO A1 kijkend naar de livestream waarschijnlijk de polonaise al had ingezet gaf Fortuna A1 nog een keer 10 minuten echt vol gas en wonnen ze alsnog van Groen Geel A1. Het werd 31-30 en dus plaatste de A1 zich voor de play offs tegen de nummer 1 uit de andere poule, DOS’46 A1.

Vooraf werd er zoals elke thuiswedstrijd weer een heerlijke pastamaaltijd gegeten, dit keer bij de familie Entken. Weer de energie die de kinderen later in de middag nodig bleken te hebben.

Fortuna had er een mooi spektakel van gemaakt met een livestream, muziek, verlichting, een wedstrijdbal geschonken door Wijnhandel Alsem en het oplopen. Vooraf was duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. Groen Geel is een sterke ploeg die nagenoeg elke wedstrijd met scherp schiet. En dat lieten ze de eerste 10 minuten wel zien. Groen Geel ging er meteen vol in en Fortuna speelde ingehouden en wat zenuwachtig. Na zo’n 10 minuten staat er 2-10 op het scorebord. Gelukkig scoort Fortuna dan 4x op rij waardoor er weer enigszins aansluiting is. Daarna blijft Fortuna aanhaken, puur door keihard te werken. Zelfs wordt er vlak voor de rust even aangesloten op 13-15 en 14-16 maar de rust komt met 14-18 door 2 goals van Groen Geel in de laatste minuut. Rond de rust komt de uitslag van DVO A1 – PKC A1 binnen. DVO heeft gewonnen en dus moet Fortuna echt minstens gelijk spelen om de play offs te halen. Na de rust eigenlijk lang eenzelfde beeld als de eerste helft. Fortuna is wel de eerste die scoort maar daarna loopt Groen Geel weer uit. Via tussenstanden van 16-22 en 18-24 komt Fortuna bij 20-24 op 4 goals verschil. Groen Geel blijkt geheel niet onder de indruk, scoort 3x achter elkaar en het staat 20-27. Eerlijk is eerlijk, op dat moment geef je Fortuna nog weinig kans op een goed resultaat. Dan beginnen de laatste 12 minuten. Bij de stand 22-28. Binnen enkele minuten scoort Fortuna 4x, Groen Geel rondt even niet goed af en Fortuna lijkt de rug te rechten. Het staat dan ineens 26-28. Groen Geel countert echter snel richting 26-30. Dan starten de laatste 6 minuten.

Groen Geel krijgt wat schoten maar de afronding is minder en Fortuna pakt snel de verdedigende rebounds, de Fortuna dames zorgen voor een paar mooie intercepties en in de aanval scoort Fortuna 4 aanvallen achter elkaar. Bij 29-30 sluit de A1 voor het eerst aan (zoals speaker Jan-Jaap van Buuren zei: ‘lang gewacht en toch gekomen, daar is ie dan de aansluitingstreffer voor Fortuna/ Delta Logistiek’). De hal ontploft bij de 30-30. Deze stand betekent de play offs. Maar 1 goal van Groen Geel kan weer roet in het eten gooien. De spanning is groot. Groen Geel verdedigt extreem goed uit, de tijd tikt weg. En dan is er 2,5 minuut voor tijd de verlossende 31-30. Groen Geel moet op dat moment 2x scoren om Fortuna van de play offs af te houden. Dat lukt niet, Fortuna speelt bij balbezit de tijd op en de winst is binnen. De speelvloer stroomt vol met Fortunezen om dit succes te vieren. Ook Groen Geel viert feest, zij zijn kampioen en 1e in de poule. Gefeliciteerd daarmee. Groen Geel zal de play offs spelen tegen Deetos.

Weer bleek voor de A1 dat opgeven geen optie is. Een fantastische prestatie van de spelers, speelsters en Ed en Niels. Nu op naar de play off wedstrijden tegen DOS’46. De 1e wedstrijd zal zijn op 2 april in Delft. Iedereen die er was bedankt voor de steun, het geeft de ploeg nog meer energie!