Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/ SO natural A1 (uitslag 23-11): Knappe, ruime overwinning voor de A1

De A1 (zonder Jordi die is aangesloten bij de selectie) boekte een goede en erg ruime overwinning op KCC. Een week na de verloren finale in Ziggodome is dat een knappe prestatie.

Dat het zo’n makkelijke middag zou gaan worden was toch van tevoren niet de verwachting. Fortuna had twee keer op het veld getraind, KCC was al langer buiten bezig en won vorige week knap van KZ. De A1 nam vanaf het begin het initiatief in handen. Wel even wennen op een groot veld maar Fortuna wist toch aardig spel te laten zien en je zag dat de spelers gewoon zin hadden om er een lekkere wedstrijd van te maken. Na ruim 20 minuten stond er 7-2 op het scorebord. Hierna haakte KCC een beetje aan en de rust kwam bij 10-6.

Na rust ging Fortuna meteen goed van start. Na 2 minuten staat het 12-6 en je merkt eigenlijk dan al dat KCC vandaag kansloos is. De A1 scoort lekker door via mooie schoten en enkele mooi afgeronde doorlopen. Via tussenstanden van 13-7, 17-7 en 20-8 staat er na 70 minuten een 23-11 eindstand op het scorebord. Fijn is dat Nina weer minuten kon maken na haar blessure die ze de week voor Ziggodome opliep.

Een goede start van het vervolg van de veldcompetitie. Nummer 3 Nieuwerkerk verloor waardoor Groen Geel en Fortuna nu flink los staan van de andere teams. Fortuna heeft nu drie lastige uitwedstrijden achter elkaar. Op naar Wormer, Papendrecht en Nieuwerkerk!

Tekst: Erik Snaphaan