Fortuna/Delta Logistiek A1 – Nieuwerkerk A1: 29-25 De A1 staat met 1 been in de play-offs

Ondanks een onsportieve truc van Nieuwerkerk voor de wedstrijd speelde Fortuna weer een prima pot. Via een 14-8 ruststand komt Nieuwerkerk bij 24-22 nog een keer op 2 punten verschil maar de eindfase is voor de A1 en de wedstrijd eindigt bij 29-25.

De eerste tien minuten van de wedstrijd gaan gelijk op. De A1 neemt wel elke keer een voorsprong maar Nieuwerkerk speelt ook prima en dus haken ze elke keer aan. Na de 6-6 krijgt Fortuna wat meer grip op de aanval van Nieuwerkerk en aanvallend gaat het bij Fortuna ook prima. Via 8-6 en 9-7 komt met een kleine 10 minuten te spelen tot de rust Fortuna voor de eerste keer met 3 goals voor: 10-7. Met nog zo’n 8 minuten te spelen scoort Nieuwerkerk de 10-8 en dat blijkt de laatste goal voor Nieuwerkerk tot de rust. Fortuna speelt en scoort wel lekker door en de rust komt met 14-8.

In de 2e helft gaat het dan de eerste 13 minuten gelijk op. Nieuwerkerk komt een paar keer op 5 goals verschil maar kan niet doordrukken of aanhaken. Via 16-10, 18-12 en 21-15 staat het met 12 minuten te spelen 22-16. Dan scoort Fortuna een paar minuten niet en Nieuwerkerk scoort 3 goals op rij en dus staat het 22-19. Met nog 9 minuten te spelen neemt Fortuna dan een time-out en in eerste instantie werkt die goed. Na de time-out scoort de A1 namelijk 2x snel achter elkaar en dus staat het 24-19. Dan volgt echter weer een fase van zo’n 3,5 minuut dat Fortuna de korf niet kan vinden. Nieuwerkerk scoort weer 3 goals op rij en bij 24-22 komt Nieuwerkerk dan toch op 2 punten verschil, er is dan nog 4.30 te spelen. Gelukkig countert Fortuna meteen door 2 mooie goals in evenzoveel aanvallen en met nog 3.30 te spelen is de wedstrijd bij de stand 26-22 dan echt beslist. Beide ploegen scoren in de laatste minuten nog door en het einde komt bij 29-25.

Weer twee zeer mooie punten voor de A1 en dus een stap dichter bij de play-offs. En weer een echte teamprestatie. Goed voorbeeld daarvan is dat de laatste 10 goals werden gemaakt door 7 verschillende spelers.

En nu op naar Papendrecht om te trachten de eerste plek in de poule over te nemen. Zaterdag 4 februari om 13.00 in de PKC hal: PKC/SWK Groep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan