jordi ziggoZaterdag stond ‘ie dan echt op het programma… de wedstrijd van onze A1 om de nationale titel van de junioren hoofdklasse in de Ziggo Dome.

De ploeg wist wat hen te wachten stond want tegenstander Groen-Geel was men al eerder in de competitie tegen gekomen. Uit bij Groen-Geel werd verloren, thuis werd door een ijzersterke inhaalrace aan het einde met één punt verschil gewonnen en nu stond het klapstuk op het programma. De ploeg werkte rustig toe naar de wedstrijd in de Ziggo Dome. Helaas was er met Nina een blessuregeval te betreuren maar er zijn gelukkig voldoende goede reservespelers beschikbaar die de bank kunnen bevolken.

Zaterdag werd zoals gewoonlijk verzameld voor een voedzame maaltijd waarna de ploeg richting Ziggo Dome trok. Het is super om te zien dat net nadat de spelers vertrokken waren zich langzamerhand een roodwitte menigte bij Fortuna verzamelde om, al dan niet in de (Kwi)bus, de A1 te supporten in hun jacht naar de nationale titel. Hartstikke leuk voor de jonge ploeg!

Iedereen, zowel spelers als supporters, was nieuwsgierig… benieuwd hoe het zou zijn in die nieuwe ambiance in de Ziggo Dome. Die ambiance was mooi. De Ziggo Dome is groot en er was alles aan gedaan om het geheel een spectaculaire sfeer te geven. Wat voor het publiek van de supportende verenigingen geweldig was, was dat de supportersvakken echt heel dicht op de speelvloer gepositioneerd zijn. Zo ontstaat een leuke wisselwerking tussen supporters en spelers en kunnen ze elkaar opzwepen tijdens de wedstrijd. Aan een aantal organisatorische puntjes kan nog gesleuteld worden, maar de ambiance was prima.

Om 15.00 uur startte de juniorenfinale met het oplopen van beide ploegen. Daarna ontspon zich de wedstrijd. Na een prima start van onze A1, nam Groen-Geel al snel over. Beide ploegen speelden snel en dynamisch en waren qua veldspel aan elkaar gewaagd maar in de afronding was Groen-Geel vele malen scherper. Het lukte Fortuna niet om die scherpte in de afronding te brengen. Er ontstond al snel een achterstand die met de rust was opgelopen tot 15-9. Vlak voor, of eigenlijk in de rust, een bijzondere situatie… De rust leek aangebroken en de ploegen waren al bijna in de kleedkamer toen bleek dat er nog 8 seconden in de eerste helft gespeeld moesten worden. Ploegen weer terug, 8 seconden spelen en toen was het echt rust met de stand 15-9.

De A1 deed er alles aan om het tij in de tweede helft te keren maar helaas was de ploeg deze wedstrijd niet bij machte om net dat beetje meer te geven om het spelbeeld en vooral de doeltreffendheid te doen kantelen. Uiteraard was dat ook de verdienste van de spelers van Groen-Geel die onverstoorbaar door gingen met waar ze de eerste helft mee geëindigd waren namelijk geconcentreerd spelen en vooral scherp afronden. Er werd door beide ploegen hard gewerkt maar de doeltreffendheid van Groen-Geel was geweldig. Dat is bij deze ploeg altijd zo, dat waren we in de competitie ook gewend, maar normaal zet onze A1 daar ook het nodige tegen over. Helaas was dat in deze finale een brug te ver. De ploeg probeerde het zeker wel maar het lukte gewoon niet. Hierdoor liep de achterstand steeds verder op en kon Groen-Geel steeds vrijer speler en werd het bij Fortuna steeds lastiger. Toch bleef de ploeg door gaan, voor zichzelf en voor de meegereisde supporters die zich flink roerden langs het veld.

Het eindsignaal klonk bij een stand van 26-16 en Groen-Geel mocht zich als nieuwe Nederlands kampioen in het feestgedruis storten. Wat mooi was om te zien en wat ook mooi is aan onze sport, is dat de spelers en coaches van de A1 de erehaag vormden voor de spelers van Groen-Geel voor de huldiging. De felicitaties gaan verdiend richting Wormer. Onze A1 kon vandaag helaas niet brengen wat het normaal wel kan. De ploeg heeft een geweldig zaalseizoen achter de rug maar juist vandaag was een van die dagen dat het gewoon niet lukt. Hoe hard je ook probeert.

Maar… als je alles overziet en je kijkt naar welke ontwikkeling deze, deels zeer jonge, ploeg heeft doorgemaakt, hoe ze gegroeid zijn, hoe ze hebben geleerd knoppen om te zetten en te gaan voor het team en het resultaat dan kan je niet anders doen dan je pet afnemen en een diepe buiging maken.

Die diepe buiging werd ook gemaakt bij terugkomst in Delft. De ploeg werd door de supporters mooi ontvangen met gezang, muziek en vuurwerk en na de speeches en bedankjes bleef het nog lang onrustig op het Fortuna-complex.

Spelers en coaches van de A1, jullie hebben een geweldig seizoen gedraaid, jullie hebben de kruisfinales bereikt, jullie hebben die kruisfinales gewonnen en de finale bereikt. Helaas werd juist die laatste wedstrijd het struikelblok en verloren jullie van een ontketend Groen-Geel en werden daarmee tweede van Nederland. Jullie kunnen trots zijn op dit hele zaalseizoen… het is echt jullie verdienste!

Eline, Nina, Roos, Sanne, Sophie, Angelo, Jordi, Joren, Tom, Wayne, Ed, Niels en alle reserves… bedankt voor dit mooie zaalseizoen! We zien jullie weer op het veld!

Tekst: NvW

Foto: PWPHOTO.NL (via Facebook)

 

Share This