Fortuna/Delta Logistiek D1 kampioen en gaat naar NK!

Fortuna/Delta Logistiek moest gisteren aantreden tegen het laag geklasseerde KOAG D1. De directe concurrenten waren in de afgelopen weken al met duidelijke cijfers teruggewezen en zodoende was een geruststellende voorsprong op de ranglijst opgebouwd. Echter, het laatste stapje moest nog wel even gezet worden.

KOAG D1 stond dan wel laag op de ranglijst, de ploeg maakt wel vreemde uitslagen. Soms wordt er opeens met hele ruime cijfers gewonnen. Een iets andere opstelling dan gebruikelijk zou hiervan een oorzaak kunnen zijn, dus Fortuna/Delta Logistiek D1 was op haar hoede. Onze matadoren waren echter ook behoorlijk gespannen.

Dit bleek wel in de eerste helft. Want de Fortuna-aanval kwam niet echt lekker los en leed steeds snel balverlies. Vervolgens kwam er weer een hele lange aanval van KOAG die, net als veel andere ploegen in deze poule, het slaap-kindje-slaap-korfbal (eindeloos overgooien met weinig beweging totdat er eindelijk van heel ver wordt geschoten) tot kunst had verheven. Uiteindelijk waait er dan altijd wel zo een ver schot in en doordat de Fortuna-aanval de boel maar niet op de rit kreeg, stond er na een klein kwartier een 0-3 achterstand op het bord.

Niet echt een stand waar alle opa’s en oma’s voor naar de sporthal gekomen waren. Het was Noek die met een afstandschot de ban brak (1-3) maar tot aan de rust bleef het moeilijk gaan. Met een 4-5 achterstand werd de kleedkamers opgezocht. Het was wel duidelijk waar de oorzaak lag: het ontbreken van een aanvallende rebound. Telkens werd er geschoten met helemaal niemand in de buurt van de korf en daar stonden een aantal KOAG-spelers op hun gemakkie de schoten van Fortuna op te wachten. Dit moest in de tweede helft anders. En dat gebeurde ook!

Merijn scoorde vrij snel na rust de gelijkmaker (5-5) en Fortuna drukte direct door. Een mooie doorloopbal en een afstandschot van Lucas (7-5) en het gaatje was gemaakt. Direct was alle rust uit het spel van KOAG verdwenen en nu was het deze ploeg die telkens de bal snel inleverde door zonder rebound op de korf te peren. De mooie doelpunten van Fortuna/Delta Logistiek volgden elkaar nu snel op. Via Roos, Noek, Brad en Merijn werd, onder luide vocale en trommel begeleiding van Fortuna/Delta Logistiek A1, de stand uitgebreid naar een 13-5 voorsprong.

Ook Lucky Luna was inmiddels ten tonele verschenen om het publiek op te zwepen. In de slotfase werden nog een paar schitterende aanvallen helaas niet tot doelpunt gepromoveerd en kon door onoplettendheden in de verdediging zelfs KOAG nog iets terug doen. De uiteindelijke 14-7 eindstand was echter maar een flauwe afspiegeling van de veldverhoudingen in de tweede helft.

Fortuna/Delta Logistiek D1 werd hiermee de terechte kampioen en plaatst zich voor het NK. Gefeliciteerd coaches, spelers en reserves en veel succes in Wolvega!D1 kampioen