D5 kampioen 1Na al bijna de hele competitie flink uitgepakt te hebben qua scores stond vandaag de kampioenswedstrijd van onze D5 op het programma. Gelukkig konden beide coaches, Milou en Sanne, aanwezig zijn zodat de hulpcoaches rustig vanaf de tribune van deze wedstrijd konden gaan genieten. Jammer genoeg kon Denise er wegens vakantie niet bij zijn, maar in de volgende wedstrijd staat ook zij zeker weer paraat.

De voorbereiding van de D5 was optimaal want afgelopen donderdag werden zij, omdat ze veel Grote Club-loten hadden verkocht, in een clinic met aanwijzingen onder handen genomen door spelers en trainers van de Fortuna-selectie. Dat is natuurlijk altijd een meevaller zo vlak voor je kampioenswedstrijd!

Dat een kampioenswedstrijd altijd wat spanning met zich mee brengt, was te zien bij de start van de wedstrijd. Het werd snel 1-0 maar daarna stokte de doelpuntenproductie even. Omdat de verdediging dapper stand hield, had de aanval tijd om zich te herpakken en toen de eerste wedstrijdspanning er af was werd er weer volop gescoord. Met 10-0 werd de rust opgezocht en gaven de coaches nog wat tactische aanwijzingen. Vandaag was het belangrijkste doel om alle spelers te laten scoren. Er werd dan ook niet alleen op de eigen kansen gelet, maar zeker ook op de kansen van de medespelers die nog een doelpuntje konden gebruiken. En ja hoor… dat goede opletten op en samen spelen met elkaar had resultaat want aan het einde van de wedstrijd stond elke speler met een of meer doelpunten op de scorelijst. Bij een stand van 24-1 floot scheidsrechter John voor het einde van de wedstrijd en kon alvast een feestje gevierd worden. Omdat Denise er vandaag niet bij was, wordt het feestje dunnetjes over gedaan bij de volgende wedstrijd maar natuurlijk waren er de felicitaties voor de hele ploeg. Na de wedstrijd was er natuurlijk tijd voor een fotomoment voor de ouders.

Jullie hebben hard gewerkt, goed getraind, geluisterd naar de aanwijzingen maar vooral met veel plezier en inzet samen gespeeld. Dit kampioenschap is jullie beloning!
Gefeliciteerd Amber, Anouk, Denise, Esmee, Ise, Simone, Bram, Laurens, Mike, coaches Sanne en Milou en natuurlijk de hulpcoaches!

D5 kampioen

 

Tekst: NvW
Foto’s: ouder D5

Share This