In de regen en met een striemende wind haalde Fortuna F1 vanochtend het kampioenschap binnen. Met een 18-4 overwinning op De Meervogels was de vijfde winstpartij van deze competitie een feit. Ondanks de regen en de kou hebben de toeschouwers langs de kant weer genoten van deze kanjers.

We hebben de laatste weken keihard getraind op snel doorgooien, ballen onderscheppen en zorgen dat de tegenstander niet kan scoren als zij de bal in de buurt van de korf hebben. We zien jullie bijna per week vooruitgaan, super gaaf!

Ik stel onze toppers van de toekomst graag aan u voor:

Justin is onze speedy, hij legt iedere training en wedstrijd heel wat kilometers af. Hij kijkt heel goed waar de tegenstanders naar toe gooien en springt er dan op het juiste moment tussen om weer een bal te onderscheppen. Justin schiet het liefst van heel ver de bal in de korf. Hij schiet soms alleen nog sneller dan zijn eigen schaduw, iets meer rust dan gaan er nog veel meer ballen in.

Isa is onze topper! Onderscheppen, verre passes, zelf scoren, Isa kan het allemaal. Bij voorkeur doet ze het ook nog allemaal tegelijk waardoor ze zichzelf nog wel eens voorbij loopt. Als trainers zijn we supertrots op het feit dat ze de verre pass nu ook echt naar iemand gooit en niet zo maar ergens heen. Ook kijken wie er het beste vrij staat en snel doorgooien gaat steeds beter, waardoor we als team heel veel doelpunten kunnen scoren.

Jenna is onze rots in de branding. Jenna laat zich niet snel gek maken. Onder de korf kijkt ze heel goed waar de bal komt en vangt hem snel af. Jenna kan heel goed schieten maar het feit dat die bal zo klein is en de paal zo laag maakt het soms best lastig scoren van dichtbij. Jenna kijkt altijd heel goed wie er vrij staat maar daardoor vergeet ze nog wel eens zelf te schieten.

Maud is een hele slimme korfbalster. Ze weet heel goed dat Isa en Justin veel ballen onderscheppen en houdt dat goed in de gaten. Als die de bal onderscheppen rent Maud heel snel naar de andere korf om daar van dichtbij te scoren. Zelf onderscheppen en zorgen dat de tegenstander niet kan scoren vergat ze in het begin nog wel eens. De laatste weken zien we haar echter bij balverlies steeds sneller omschakelen en lekker fel ballen onderscheppen.

Als laatste onze kanjer Jorg. Jorg is altijd de rust zelve, je hoort hem nooit en hij doet altijd keihard zijn best om nog beter te worden. Geef je Jorg een tip dan probeert hij dat gelijk en vaak met succes. Het schieten gaat steeds beter, vandaag gingen er ook weer een aantal mooie ballen in. Verdedigen, dat kan Jorg heel goed. Kijken wie de bal krijgt en snel er bij met zijn handen omhoog of proberen te onderscheppen. Jorg moet alleen nog wat meer haar op zijn tanden laten groeien.

Tot slot de trainers van dit fraaie stel, Merijn Mensink, Alicia Schravendijk en Milan Boes. Ondanks jullie eigen trainingen, RTC en best veel huiswerk zijn jullie er twee keer in de week. Dit betekent soms vier dagen in de week op Fortuna en gelijk uit school haasten om er op tijd te zijn. Jullie stralen plezier en enthousiasme uit en zijn voorbeelden voor de kinderen waar ze tegenop kunnen kijken.

Tot slot natuurlijk coach Dennis ook van harte gefeliciteerd!

Trotse trainster Joyce

Share This