Gisteren was er al het eerste zaalkampioenschap te vieren voor een Fortuna-ploeg. Fortuna/Delta Logistiek F1 was de gelukkige! Na slechts zes wedstrijden (in vier maanden tijd!!) gespeeld te hebben was het al zo ver. Het kampioenschap in de eerste F-klasse.

Helaas spelen de kinderen maar heel weinig wedstrijden. Doordat bij het KNKV de prioriteiten niet liggen bij het spelen van veel wedstrijden en het beperken van de reistijden die kinderen van 7 jaar daar bij moeten afleggen. De balans is doorgeslagen in het eindeloos doorzoeken naar gelijkwaardige tegenstanders aan de hand van wel heel letterlijk uitgevoerde scorebordjournalistiek. Dit levert dan een poule op met zes “gelijkwaardige” tegenstanders die dan helaas maar 10 wedstrijden mogen spelen, verspreidt over een volledige zaalcompetitie van 4 maanden…..

Het is een lekker stel bij elkaar onze F1. Drie jongens en twee meiden die alle drie bloedfanatiek zijn. Dat is op de training ook goed te merken. Ieder schotspelletje en iedere partijvorm willen ze winnen. Een schotspel waarbij er geen doelstelling is gesteld, vinden ze dan ook saai en er volgt dan al snel de vraag: “Hoeveel moeten we er?”.

Steef is onze stofzuiger. Iemand schiet en Steef stuift al weg om de bal te gaan vangen, als een stofzuiger onderschept hij zo heel wat ballen. Er komt de laatste tijd steeds meer rust in zijn spel. Hij heeft goed oog voor medespelers die vrij staan en gooit snel door.

Yanu is verliefd op de bal. Hij is er niet alleen heel handig mee maar hij kan de bal ook geen momentje met rust laten. Even de bal vasthouden of neerleggen bij de uitleg van de trainers lukt hem dan ook niet. Altijd eerst nog even een schotje of een doorloopballetje en nog even stuiteren. Wel met resultaat! Vorig jaar noemden tegenstanders hem zelfs de Messi van het korfbal.

Raf is onze grappenmaker. Altijd in voor een grap en hij maakt de trainster dan ook heel vaak aan het lachen. In het korfbalveld is Raf een keiharde werker. Hij stapt altijd met een bezweet hoofd van het veld. Hij is supergoed in het geven van mooie passjes. Raf zet heel snel iemand met een mooie pass vrij voor de korf. Hij gooit dus niet alleen heel goed maar hij ziet ook heel goed waar de bal naar toe moet.

Tess moest een beetje op gang komen dit seizoen. Met vier andere hele goede korfballers in een team is het soms vechten om de bal. Soms nog meer met haar medespelers dan met de tegenstanders. Iedereen van het team kan en wil namelijk heel graag scoren en gaat dan ook voor iedere bal. De laatste maanden zien we de Tess van vorig jaar weer terug. Lekker fel en met veel meer zelfvertrouwen. Gevolg: veel mooie schoten en doorloopballen en ook weer gewoon een glimlach na een botsing of een valpartij.

Katja is onze blonde flits in het veld. Als we de bal onderscheppen zien de tegenstanders vaak alleen nog een blondFortuna F1 kampioen zaal 2015 2016e streep voorbij rennen. En weg is Katja om snel een doelpunt te kunnen scoren. Haar schot op één been en haar doorloopbal zijn technisch al zo mooi dat menig speler in hogere teams daar jaloers op zal zijn.

Op het veld gaan we in de E-klasse spelen. Met een grotere bal en paal en ook de verdedigd-regel, waardoor we gedwongen worden meer samen te spelen. Maar bovenal weer veel plezier maken!!

Als laatste nog iets over jullie trainers. Iedere week staan Jan, Silila en Marit klaar om jullie training te geven. Snel uit school haasten ze zich naar Fortuna om er voor jullie te zijn. Als vereniging zijn we heel blij met zulke enthousiaste jonge trainers. Altijd in voor een grapje en een gezellige knuffel maar ook serieus met goede aanwijzingen en een voorbeeld waar de kinderen tegenop kijken. Super!!

Joyce

Share This