Fortuna/Delta Logistiek-selectie pakt 4 punten tegen LDODK

Om 13.00 uur ging de zon schijnen en begonnen de tweede teams van Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Fashion aan hun duel. Een blik op de ranglijst liet zien dat dit een belangrijk duel was voor beide teams. Winst voor Fortuna/Delta Logistiek betekende aansluiting met de subtop en winst voor LDODK hield in dat beide teams op gelijke hoogte kwamen in de onderste regionen van de reserve Ereklasse.
De eerste score was voor de gasten uit Gorredijk en al snel ontstond een gelijkopgaand en spannend duel. Geen van beide teams wist een serieus gat te slaan en tot aan de rust was het stuivertje wisselen, 9-10 voorsprong voor LDODK bij rust.
Ook na rust bleef het een spannend duel. Beide coaches probeerden met verschillende wissels een gaatje te forceren maar de teams bleven elkaar in evenwicht houden. Jord Bezemer schoot de thuisploeg weer op gelijke hoogte, 16-16 en een spannende slotfase brak aan. Invalster uit de A1, Michelle in ’t Veen, besliste uiteindelijk het duel met haar score in de laatste minuut, 19-17. Het slotakkoord van de Friezen was uiteindelijk voor de statistieken: 19-18. Een belangrijke overwinning voor de Fortuna/Delta Logistiek-reserves die zo met een goed gevoel de zaalvoorbereiding gaan starten.
Na dit spannende duel was het de beurt aan beide eerste teams. De nog ongeslagen Friezen kwamen met veel vertrouwen naar Delft. Ook Fortuna verkeert in goede vorm getuige de knappe overwinning op Blauw-Wit van vorige week. De thuisploeg startte ook nu weer goed en geheel in lijn met de andere thuiswedstrijden schoot de formatie van Korporaal en Folkerts uit de startblokken, 4-0. Maar toen na een kwartier spelen LDODK de korf ook gevonden had ontstond er een spannend duel. Beide verdedigingen overheersten en doelpunten waren schaars. Eva van der Zon onderscheidde zich met enkele steals en goede goals. En mede dankzij haar bleef Fortuna/Delta Logistiek in het spoor van LDODK. Een smetje op de eerste helft was het uitvallen van Thomas Reijgersberg met een enkelblessure, ruststand 8-9.
Na rust was het weer  Fortuna dat als beste ploeg uit de kleedkamers kwam. Met name jonkies Sanne Alsem, Michelle van Geffen en Joren van Nieuwenhuijzen zorgden er met elkaar voor dat de achterstand van Fortuna werd omgebogen in een 14-12 voorsprong. Maar LDODK gaf zich nog niet gewonnen en wist wederom op gelijke hoogte te komen en zelfs op voorsprong, 17-18.  Ook in dit duel kwam het aan op de slotfase en net als vorige week liet Fortuna zien dat het conditioneel en metaal goed op orde is. De inmiddels teruggekeerde Reijgersberg bracht na een mooie actie van Van Nieuwenhuijzen de thuisploeg op voorsprong en het was Van Nieuwenhuijzen zelf die de beslissende 20-18 binnenschoot. De twee goals in de laatste minuut van Marcel Segaar en Mirjam Maltha waren vooral leuk voor het massaal toegestroomde publiek dat zo op passende wijze een heerlijk middagje korfbal afgesloten zag worden. Zo sluit Fortuna/Delta Logistiek de eerste helft van de veldperiode af op een eerste plaats en gaat men met een goed gevoel toewerken naar de eerste wedstrijd in de Korfbal League, waar wederom LDODK de tegenstander zal zijn.