Weinig slapen, heel veel lol en bijna net zo veel spelletjes. Dat zijn de standaard ingrediënten voor het jaarlijkse Fortuna/Delta Logistiek-kamp. Ook dit jaar hebben we weer genoten van een fantastisch weekend. Geen overweldigende hitte en op drie druppels na ook weinig regen, een beter klimaat konden we ons niet wensen. Op vrijdagavond vertrokken drie bussen vol kinderen en leiding naar Sint-Michielsgestel, nadat ze hun kamers hadden ingericht, hun broodje worst hadden genuttigd was het tijd voor de eerste spelletjes van het kamp, dat volledig in het teken stond van ‘De Beste Zangers van Fortuna/Delta Logistiek’. Daar hoort natuurlijk een goede warming-up bij. Na de warming-up mochten de kleinste kids op zoek naar tien verschillende zangers en zangeressen tijdens het Zangergeluidenspel. De ouderen hadden de loodzware taak gekregen om als ware VIP-security met laserpistolen, de artiest naar het podium te begeleiden, onderweg moesten ze waken voor hun tegenstanders die eveneens beschikten over laserpistolen, de artiest niet in de weg zaten.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de Fortuna Records. In verschillende groepen kregen de kinderen de kans om meer dan 30 records te pakken, variërend van zo snel mogelijk de 60 meter afleggen tot een parcours afleggen op flippers. De winnaarsmentaliteit die de jeugd het afgelopen seizoen tentoonspreidde (hoe vaak werden we wel niet kampioen dit jaar?) kwam die morgen weer goed naar voren. In de middag was er een vrij programma, je kon basketballen, voetballen, handballen, maar bijvoorbeeld ook oefenen voor je act. Want ’s avonds hadden we – het kan ook niet anders als we muziek als thema hebben – een heuse Awardshow. Annabel en Anouk presenteerden de avond aan elkaar, acts afgewisseld met awarduitreikingen waren de opmars naar de climax van het kamp.

Avonturentocht
Want natuurlijk stond er ook dit jaar weer een Avonturentocht op het programma. Een activiteit waar bijna alle kinderen naar uit kijken. En terecht ook wel, want ook dit jaar was het weer een hele belevenis. Elk jaar komt een groep betrokken ouders en leden speciaal voor de Avonturentocht naar Sint-Michielsgestel. En dan pakken ze groots uit. Dit jaar stond er onder andere een enorme circustent in het bos, werden de kinderen op verschillende locaties met spannende muziek en fantastische acts door het bos van het kampterrein geleid en waanden ze zich een uur lang in een andere wereld. Bij de kleinste kids is het allemaal iets minder spannend, maar hoe ouder ze worden, hoe donkerder het wordt en hoe spannender het ook wordt. Op Facebook zullen we nog een paar gave foto’s plaatsen en natuurlijk komt de avonturentocht ook terug in de kampfilm die later dit jaar. Grote dank naar de acts die dit jaar veel tijd, geld en moeite hebben gestoken in al hun werk.

Zoals gewoonlijk ging het kaarsje bij veel kinderen na de lange dag (en de korte nacht ervoor) en de avonturentocht wel even uit. Maar met minder slaap dan normaal, barstten ze de volgende ochtend toch weer van de energie om ook van de laatste dag weer deel te nemen aan het Game Festival. Tien verschillende games, verdeeld over de ochtend en de middag waren het slotstuk van een geweldig kamp. Rond 16.00u vertrokken de drie bussen weer terug naar Delft waar vele ouders de kinderen opwachtten om nog een keer hun kids te zien als Beste Zangers van Fortuna. Want alle ploegen hadden er weer flink werk van gemaakt om als hun act verkleed te gaan, zowel tijdens de Awardshow, als ook tijdens de parade. Met hun laatste restje energie liepen ze nog steeds breed glimlachend over het hoofdveld – of in het geval van de B1/B2 – sprinten ze als ware Donnie’s met hun Snelle Planga’s langs het publiek.

Gezond, sportief jeugdkamp
En daarmee komt er weer een einde aan een heerlijk weekend. Nog een speciaal woord van dank aan een aantal partijen die deze editie van het Fortuna/Delta Logistiek-jeugdkamp hebben mogelijk gemaakt. De laatste jaren hebben we naast de gewone snacks ook steeds meer gezonde snacks. Die gezonde snacks worden ook steeds vaker gegeten. Een groot deel wordt gesponsord, net als een aantal overige zaken. Dank daarom voor Albert Heijn Delfgauw, VALSTAR, Van Dijk Employment, Proeflokaal De Kurk, PubQuizShop, RECO, De Groot – grootverbruik, Slagerij Burg & Bol en Restaurant de Landbouw.

Alle begeleiding van de ploegen, materiaalmannen, de ploeg van sport & spel, onze Chef Special’s (de keukenploeg) en natuurlijk alle kinderen, bedankt voor een geweldig kamp. Geniet van de vakantie, op naar een nieuw seizoen, met natuurlijk weer een kamp als mooie afsluiter!

De Hoofdleiding.

PS. Later dit jaar komt de kampfilm weer op DVD (€ 7,50 per stuk) Wil je de kampfilm nu alvast reserveren? Klik dan hier.

Share This