Fraaie tweede plaats in de competitie voor onze G-korfballers

Gisteren speelden we onze eerste thuiswedstrijden in de G-competitie. Voor de eerste wedstrijd waren er best wel wat zenuwen, zoveel mensen in de sporthal. En zelfs mensen van Fortuna 1 die naar ons komen kijken (onze Patrick gaf aan dat hij best wel een keertje met ze mee wil trainen als dat nodig is). Ook Gijs zat met zijn Fortuna-fanclub op de tribune om ons aan te moedigen. Zenuwen dus, maar we hadden vooral heel veel zin om lekker te korfballen.

We begonnen de eerste wedstrijd tegen Luctor uit Terneuzen. Omdat er in die regio geen enkel ander G-team speelt, rijden deze spelers met begeleiding flink wat kilometers om wedstrijden te kunnen spelen.  We starten een beetje stroef, veel schoten op de mand, maar ze wilden er nog niet in. Verdedigend hadden we het echter prima voor elkaar dus het was wachten op de eerste voorsprong. Toen Saskia scoorde klonk er een oorverdovend applaus en gejuich door de sporthal. Wat was dat gaaf!! Uiteindelijk scoorde Saskia ook nog de 2-0 en dat werd ook de eindstand van deze wedstrijd. Eerste overwinning binnen voor vandaag.

De tweede wedstrijd moesten we aan de bak tegen PKC. PKC kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Via Jessica kwamen we terug tot 2-1, maar daarna was het wederom PKC met de 1-3. In de tweede helft stonden we als tijgers te verdedigen. We bleven allemaal bij onze tegenstander en onderschepten heel veel ballen. Het leek er even op dat PKC, de Fortuna wel bekende, vertragingstactiek ging toepassen. Ze gooiden alleen nog over als er echt iemand heel goed vrij stond. Wij waren geduldig en bleven goed verdedigen. Via Lea en wederom Jessica kwamen we zelfs op een 4-3 voorsprong. Maar een fraai doelpunt van PKC, in de laatste minuut, zorgde toch voor de 4-4.

De laatste wedstrijd tegen NIO uit Rotterdam. Deze tegenstander kennen we al wat beter. We hebben hier al vaker tegen gespeeld en nog nooit van weten te winnen. Deze keer werd het wel een spannende wedstrijd. Met nog 20 seconden op de klok stonden we 4-3 voor nadat we een achterstand hadden weggewerkt. Helaas lukt het ons niet een vrij kans te benutten en in de tegenaanval wist NIO nog te scoren. Een 4-4 eindstand en een leuke en spannende wedstrijd.

Met deze resultaten zijn we op een fraaie tweede plaats geëindigd in de zaalcompetitie met 8 punten uit 6 wedstrijden. Wij gaan ons nu alvast voorbereiden op de veldcompetitie, waar we ons ook voor hebben ingeschreven.
Ons debuut in de Fortunahal hadden we ons niet mooier voor kunnen stellen. We kijken dan ook vol trots terug op een hele leuke middag.

Nol en Daphne, bedankt voor het begeleiden van onze wedstrijden, jullie waren top! Ook de velddienst bedankt voor jullie hulp!!

Maar vooral alle toeschouwers bedankt voor jullie enthousiaste aanmoedigingen. Eén van onze spelers zei na afloop: “Dat er zoveel mensen naar ons komen kijken betekent denk ik wel dat Fortuna heel blij is met ons G-team”. We horen er bij en dat voelt fijn, bedankt daarvoor!

Petra, Renata, Lianne en Joyce

Lees meer nieuws

Share This