G-korfballers Fortuna/Delta Logistiek kampioen!

Gisteren speelden we onze tweede en laatste ronde van de zaalcompetitie. Tijdens onze laatste wedstrijden in november hadden we twee van de drie wedstrijden gewonnen. De afgelopen drie maanden hebben we iedere woensdagavond hard getraind en veel lol gemaakt. Om de laatste puntjes op de i te zetten speelden we vlak voor de vakantie nog een oefenwedstrijd tegen een viertal B-spelers van Fortuna. Scheidsrechter Nol Karbet hielp ons daarbij om het aantal overtredingen wat te beperken. We verdedigen strak, met onze navel naar de bal, maar in ons enthousiasme slaan we ook wel eens en de bal en de vingers van de tegenstander weg. Door de tips van Nol en het enthousiasme van de B-spelers was het niet alleen een nuttige maar ook een hele leuke wedstrijd.

Nu mochten we dan eindelijk weer echt aan de bak. Om de spanning te beperken hebben we gezwegen over onze kampioenskansen. Dat bleef echter niet lang een geheim, omdat de spelers zelf heel goed in de gaten hadden dat we het vorige keer wel erg goed gedaan hadden. Dus al voor de eerste wedstrijd kwam de vraag of er vandaag nog iets te winnen viel.

De eerste wedstrijd gingen we dan ook lekker fanatiek aan de slag. Gelijk was zichtbaar dat we veel getraind hebben op het kijken naar de bal als we verdedigen. Onze tegenstanders van Korbatjo hadden grote moeite om de bal naar elkaar te gooien omdat we er iedere keer super dichtbij zaten. Zo konden we veel ballen onderscheppen en snel naar de andere kant overgooien. Dit resulteerde uiteindelijk in een 8-2 eindstand.

De tweede wedstrijd tegen PKC begonnen we sterk door gelijk in de eerste aanval te scoren. PKC speelde echter ook een prima eerste helft en maakte de kansen die ze kregen heel goed af. Bij rust 5-4 voor ons. In de rust twee verse krachten er in en de nodige tips van onze supercoach Sven Golz. Deze topper van Fortuna A1 geeft iedere woensdagavond trainen en was nu ook weer vanuit Barendrecht naar Delft gekomen om te coachen. In de tweede helft wisten we het gat in de mand nog makkelijker te vinden. We scoorden achter elkaar en er zaten een aantal fraaie doelpunten met mooi samenspel tussen. Op het laatst vermaakten we het publiek zelfs met passjes achter de rug langs en fraaie doorloopballen.

De laatste wedstrijd kwam het er op aan, bij gelijkspel waren we kampioen! Gespannen koppies want de tegenstander was GKV en daar hadden we nog nooit van gewonnen. Het werd uiteindelijk een hele spannende wedstrijd. Ook GKV verdedigde heel goed en zorgde er voor dat we geen snelle countergoals konden maken.

We kwamen op een 1-0 voorsprong maar daarna lukte het ons niet meer de kansen die we kregen goed af te ronden. GKV kreeg daarentegen een aantal strafworpen die ze, gelukkig voor ons,  niet wisten te verzilveren. Met een ver afstandsschot scoorden ze uiteindelijk toch, drie minuten voor tijd, de gelijkmaker. Verder wisten beide ploegen niet meer te scoren en zo floot scheidsrechter Michelle van Geffen bij een 1-1 eindstand voor het einde van de wedstrijd. Beteuterde gezichten want het was niet gelukt om te winnen. Hoe leuk is het dan om te kunnen vertellen dat we toch echt kampioen geworden zijn ondanks het gelijke spel!

De reacties had ik voor geen goud willen missen, wat een blijdschap! Stel je voor je bent voor het eerst van je leven ergens de beste in, gewoon kampioen! Michelle reikt ons de medailles uit en ik denk dat die bij sommigen de hele dag zijn om gebleven.

Het was weer een topdag! Nol en Michelle ontzettend bedankt voor het fluiten van alle wedstrijden. Jullie voelen onze wedstrijden goed aan, streng als het nodig is maar ook behulpzaam met uitleg en een beetje hulp voor diegene die dat wat meer nodig heeft.

Ook dank aan de velddienst en de jeugdbestuur. Door de grote hoeveelheid thuiswedstrijden op zaterdag bij Fortuna is het lastig om zo’n toernooitje tussendoor in te plannen. Toch is het inplannen gelukt en door de hulp van de velddienst zijn we ook niet uitgelopen.

Op naar de veldcompetitie dan kunt u onze toppers ook weer bij Fortuna bewonderen!