G-korfballers starten zaalcompetitie met twee overwinningen

De afgelopen tijd heeft u misschien weinig van ons gehoord via de website maar dat betekent zeker niet dat we stil hebben gezeten. We trainen iedere woensdagavond met een groep van inmiddels 13 leden. We trainen dan in twee groepen. Een groep die voornamelijk korfbalspelletjes doet en een groep die traint voor de competitiewedstrijden. Een drukte van belang want naast de 13 spelers staan er wekelijks negen lieve en enthousiaste trainers in het veld om een en ander in goede banen te leiden.

De afgelopen twee weken waren gezellig druk voor onze G-korfballers. We vierden Sinterklaasfeest met zijn allen. We versierden cupcakes en knutselden pietjes met de jongere groep. Daar bleek dat Sven Golz niet alleen een getalenteerde korfballer en een hele leuke trainer is maar ook heel mooi cupcakes kan versieren. Daarna aten we met zijn allen pizza (Domino’s bedankt voor jullie bijdrage!). In de avond dobbelen met de groep ouderen. Het was gezellig en we hebben veel gelachen met elkaar.

Vorige week zondag mochten we oplopen met Fortuna 1. Het was alweer de derde keer maar het was weer een feestje. Voor sommigen een overwinning op zichzelf want zo’n volle sporthal met zoveel drukte en harde muziek geeft heel veel prikkels. Een aantal van onze spelers komen zelf regelmatig kijken bij Fortuna 1. Anderen kijken de livestream van het eerste en ook het tweede team. We zijn fan van Fortuna 1 en natuurlijk ook van Beer Geluk!Het was dan ook supergaaf dat alle spelers na afloop nog even tijd hadden voor een handtekening en foto’s.

Gijs is helemaal idolaat van Nik en kijkt nog iedere week vol bewondering naar Nik op de grote spandoeken in de kantine. Yvette baalde dat Sanne werd gewisseld. Rens wil graag een poster van Daan voor boven zijn bed. En onze Jessica constateerde heel droogjes dat het misschien toch beter zou zijn als haar idool Marcel Segaar (“oh gelukkig dat hij nog wel mee gaat op kamp”) weer zou gaan spelen. Over drie weken gaan we naar een clinic van het Nederlands team bij de korfbalchallenge. Ik ben benieuwd welke idolen we daar tegen gaan komen.

Zaterdag hadden we onze eerste zaalcompetitiedag. Met de bus van de Dirk Kuijt  foundation vertrokken we naar korfbalvereniging Korbatjo in Oud-Beijerland. Daar speelden we drie wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Korbatjo eindige in een 3-1 overwinning voor ons. Met onze schoten hadden we in deze wedstrijd weinig geluk. Yvette twijfelde zelfs of er niet een deksel op de korf zat want al haar schoten draaiden er allemaal net uit. We waren blij met deze fraaie overwinning. Zeker omdat we tegen de volgende tegenstanders PKC en GKV nog nooit hebben gewonnen. Tegen GKV verloren we met 3-2, jammer maar zij schoten net iets beter dan wij. De laatste wedstrijd tegen PKC (die ruim wonnen van GKV) was pittig. Bij een aantal spelers was de energie toch echt op dus doorwisselen was niet meer mogelijk. Gelukkig waren er nog vier bikkels die een hele wedstrijd konden spelen en hoe! Superstrak verdedigen, steeds er tussen springen als zij gooiden en snelle aanvallen met mooi samenspel. Uiteindelijk een 4-1 overwinning.

Lekker hoor en dus gezellig zingen in de bus terug: “Zeg ken je PKC…..”. Op zaterdag 7 maart (het is nog een eind weg dus zet het in de agenda) spelen we drie wedstrijden bij Fortuna! We hopen op net zoveel supporters als de vorige keer.

Petra, Renata, Lianne en Joyce

Lees meer nieuws