Galavoorstelling in Delft: Fortuna zet grote stap richting Ahoy

Fortuna/Delta Logistiek heeft het publiek zaterdagavond op een galavoorstelling getrakteerd. De Delftenaren versloegen het gehavende KZ/Thermo4U met 33-20. Nik van der Steen maakte tien doelpunten en passeerde daarmee Marrien Ekelmans, die tot zaterdagavond de derde positie innam op de topscorerslijst aller tijden van Fortunezen in de Korfbal League.

Lang had Van der Steen niet nodig voor deze mijlpaal overigens. Vanuit de verdediging zag hij samen met Mick Snel, Michelle van Geffen en Fleur Hoek, zijn teamgenoot Harjan Visscher het openingsdoelpunt maken, al snel gepareerd door Alwin Out. Van der Steen, die op 520 doelpunten stond, had nog één doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen met Ekelmans. Maar binnen twee aanvallen was hij de voormalig spits al voorbij. Uiteindelijk scoorde Van der Steen negen keer. In recordtempo vlogen vervolgens de thuisdoelpunten om de oren, waar KZ met moeite tot goede kansen kwam.

Daarmee was de angel al snel uit de wedstrijd gehaald en kon het publiek voornamelijk genieten van fraaie combinaties, mooie doelpunten en een zeer hoge verdedigende druk. Dat genieten gebeurde overigens niet enkel aan Delftse kant. Want hoewel KZ geen moment aanspraak maakte op een resultaat, gooide het in de tweede helft wel de schroom van zich af.

Lichtpuntje aan Zaanse zijde was Nikki Boerhout. In de tiende minuut verving zij Sanne Pasma, bij een 10-2 tussenstand. De jongeling, die onlangs ook nog meespeelde tegen Fortuna/Delta Logistiek A1, bewees in haar vierde Korfbal Leaguewedstrijd haar talentenstatus. Ze zou in haar gegunde speeltijd tot maar liefst negen doelpunten komen.

Die negen doelpunten zorgden echter niet voor een ommekeer. Fortuna/Delta Logistiek speelde één van haar beste wedstrijden uit haar historie, zowel aanvallend als verdedigend, waarbij eigenlijk elke speler positief opviel. Net als Van der Steen kreeg ook Joren van Nieuwenhuijzen weer een basisplaats, en net als voorgaande jaren had ook hij zijn play-offmodus gevonden.

Bij rust was het verschil gemaakt naar 21-10. Een veertigklapper leek lang in de maak, maar zover liet ook KZ het niet komen. Een aantal wissels ontregelde de dadendrang van de Delftenaren, maar de spanning keerde nooit terug. De ruime voorsprong bood Damien Folkerts en Ard Korporaal niet enkel de mogelijkheid om Daan Preuninger en Thomas Reijgersberg nog te brengen. Ook Fabiënne van Erk, Lieneke Pries, Roos van Groen, Wouter Wildschut en Kay van Vliet kregen hun speeltijd.

Van Vliet verving de al eerder ingevallen Reijgersberg, die daarmee wederom een publiekswissel kreeg. Op basis van het spel van zaterdagavond is de kans groot dat het Reijgersberg laatste minuten in Delft in de Korfbal League waren. De eindstand: 33-20.

Zaterdag 9 april om 20.00u speelt Fortuna/Delta Logistiek in Koog aan de Zaan tegen de ploeg van Tim Bakker. Hoe groot het verschil in Delft ook was, er zal gewoon weer vanaf 0-0 gespeeld gaan worden en enkel winst telt om een definitieve plek in de finale in Ahoy te bemachtigen.