Ondanks dat de halve finale voor het NK helaas net niet werd gewonnen van DVO B1, mogen de B1 en coaches terugkijken op een prima seizoen en trots zijn op het behaalde resultaat. Bij de start van het seizoen moest het team echt even aan elkaar wennen. Slechts twee spelers van de B1 van vorig jaar bleven achter in de B1. Ze werden aangevuld met 5 spelers uit de C1 en één speler uit de B2. Een leuke mix, maar wel werk aan de winkel voor de coaches en spelers.

In de eerste helft veld werden er nog wat puntjes gemorst. De eerste wedstrijd tegen TOP uit Sassenheim mondde uit in een gelijkspel en tegen Die Haghe lukte het even niet en werd verloren. Met een keurige tweede plaats, op 1 punt achter Die Haghe B1 ging Fortuna B1 de zaal in. In de zaal hebben we toch een aantal spannende wedstrijden gezien. Het niveau van de ploegen lag over het algemeen vrij dicht bij elkaar. Eigenlijk elke wedstrijd moest er volle bak worden gestreden. Slechts weinig ploegen waren een ‘makkie’. Met elkaar werd er keihard gewerkt, elke wedstrijd weer. Hier en daar soms wat gemopper of een vakwissel om uit te proberen. Ook de coaches hebben er veel energie in gestopt. Elke week werd er gefilmd (Ruud en Sascha, bedankt!). De beelden werden zorgvuldig geanalyseerd door de coaches. Reken maar dat daar wat uurtjes werk in hebben gezeten. Alles om de spelers beter te maken. Die Haghe B1 bleek ook in de zaal een lastige tegenstander voor ons. Achter hen en PKC eindigde de B1 eindigde op een prima 3e plaats. Zou de B1 op het veld revanche kunnen nemen en de eerste plaats kunnen veroveren?

Vol vertrouwen ging de B1 het veld weer op. Ze waren als team zichtbaar gegroeid. De wedstrijden werden met wat meer overtuiging gewonnen dan de eerste helft veld. En toen de wedstrijd waar het om draaide… Die Haghe B1. In een zinderende wedstrijd in het Haagse werd gewonnen met 14-15. Wat een ontlading! Eindelijk gelukt! De wedstrijden erna werden keurig afgesloten met redelijk eenvoudige overwinningen. De B1 kon nu echt het verschil maken. Al één wedstrijd voor het einde van de competitie werd het kampioenschap binnen

gehaald door een overwinning thuis op Achilles B1. Waar ‘uit’ in de eerste helft veld nipt werd gewonnen (10-12), liet de B1 er nu geen twijfel over bestaan wie de sterkste was (19-12). De laatste wedstrijd tegen OVVO was nog een ‘formaliteit’. De B1 was klaar voor de halve finale NK.

In de aanloop ernaartoe werd het team verrast met prachtige shirts, gesponsord door Van Vliet bouw en advies. Wat zag het team er super uit! Nogmaals onze dank, ouders van Kay.

 

 

 

Zaterdag 9 juni
Het was zo ver. Halve finale NK op het terrein van Dalto in Driebergen tegen DVO B1. Deze ploeg had ook in de zaal play-offs gespeeld, maar toen niet de finale gehaald. In de week ernaartoe waren de spelers prima voorbereid door de trainers. Er werd

hard getraind, beelden waren bekeken. Om 8.45 uur vertrokken we naar Driebergen. Deze dag, gebombardeerd tot ‘Super Saturday’, stonden alle eerste jeugdteams van Fortuna op een NK of in een halve finale. Ook het vlaggenschip van Fortuna stond in de halve finale. Na hier en daar wat vlaggen te hebben opgehangen, klonk om 11.00 uur het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd.

De spanning was duidelijk te merken. Fortuna leek niet echt lekker in het spel te komen. Toch bleef de B1 tot rust aardig bij. Met een 6-6 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Ook na rust kwamen we niet lekker in ons spel. DVO kon niet enorm uitlopen, maar Fortuna keek wel steeds tegen een achterstand aan. Er werd afgefloten bij een stand van 18-16 in het voordeel van DVO. Helaas…geen finale volgende week in de Bennekom. DVO gaat de finale spelen tegen HAVIC B1. Op Super Saturday werd de D1 ook op het veld Nederlands kampioen en haalden de C1, A1 en Fortuna 1 heel knap wel die finaleplaats binnen. Van harte D1, en alle andere teams heel veel succes gewenst volgende week. In al dat NK geweld vonden wij als  ouders dat de B1 toch even in het zonnetje mag worden gezet, want ze horen gewoon wel effe bij de beste vier teams van Nederland en dat is ook een super prestatie. Enorm trots op jullie!

Als laatste danken we nog shirtsponsor Van Dijk, Sven Willemse voor je rol als teambegeleider wanneer je kon, teamouder Danielle Schravendijk en natuurlijk onze fantastische trainers Sem en Daan. Dank voor jullie enorme inzet en alles wat jullie onze kids hebben bijgebracht dit seizoen.

De trotse ouders van de B1

Share This