Gehavend Fortuna/Delta Logistiek wint relatief eenvoudig van GG/IJskoud de Beste

Bij Fortuna keerde Claire van Oosten terug in de basis. Dit betekende dat Sanne Alsem op de bank begon. Voor de rest dezelfde namen als tegen Tempo.
Groen-Geel startte met Martin Coevert op de bank. Groen-Geel wilde graag een goed vervolg geven aan de wedstrijd tegen DOS’46 waar ze dicht bij punten waren en de matige vertoning van Fortuna in de doordeweekse wedstrijd tegen Tempo wakkerde het geloof op een goed resultaat in Delft bij de ploeg van trainer/coach Dico Dik aan.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Een snelle 2-0 voorsprong via tweemaal Thomas Reijgersberg werd door Carlo de Vries vanaf de vrije worp gecounterd (2-1).
Daarna domineerde Fortuna, zonder heel gemakkelijk aan haar doelpunten te komen.
Fleur Hoek en Nik van der Steen vergrootten het gat naar 4-1 en dwongen daarmee de technische staf van Groen-Geel tot een vlotte time-out. Die was nodig ook, want de jonge ploeg van Dico Dik grossierde in plaatsfouten en snel balverlies. En de meeste eenvoudige kansen, waaronder een strafworp van de verder goed spelende Lisanne de Bruin, werden om zeep geholpen.

In eerste instantie had de time-out niet het gewenste effect want Fortuna liep aan de hand van de scherp schietende Fleur Hoek en Joren van Nieuwenhuijzen weg naar 9-3. Daarna echter een korte opleving voor Groen-Geel middels drie snelle doelpunten van Kevin Dik, Lisanne de Bruin en Susila de Klein (9-6).
Even snel als dat hij gekomen was, ging de groen-gele storm weer liggen, daarmee Fortuna de kans gevend om vlak voor rust wederom uit te lopen naar een verschil van zes (12-6).

In de kleedkamer van Groen-Geel zal het gedonderd hebben in de rust, want na de rust was er aanmerkelijk meer duelkracht en strijdlust dan in de eerste helft, hoewel de combi Dik/Griemink reboundend tegen Esser/van Nieuwenhuijzen nauwelijks iets had in te brengen.

Vlak na rust bij de stand van 13-7 een vervelend moment voor Fortuna. Thomas Reijgersberg liep in een reboundduel een op het oog zware enkelblessure op en moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Sijmen van den Bergh die echter kort daarna, als gevolg van een groene kaart, alweer vervangen moest worden door Jordi Kouwenhoven.
Dit leek bij Groen-Geel het geloof weer terug te brengen. De voor Kevin Dik ingebrachte Martin Coevert deed datgene wat Dik na liet: van afstand raak schieten.  Bij 14-11 leek het weer een wedstrijd te worden, maar een tactische ingreep van het duo Korporaal/Folkerts bracht de scoringsmachine van Fortuna weer aan de praat. Fleur Hoek werd naast Nik van der Steen geposteerd en Hoek deed in dat vak direct met rake afstandsschoten van zich spreken. Fortuna liep weer weg naar 17-12. Via Susila de Klein en Fenna Jagtman sputterde Groen-Geel nog even tegen (18-14), maar wederom rake schoten van Van der Steen en Hoek gooiden het duel op slot (20-14).

Zonder zichzelf nog bovenmatig in te spannen, haalde Fortuna bij een 24-19 eindstand het einde en kon het weer twee belangrijke punten bij schrijven.

Voor Groen-Geel verdwijnt plek 8 nu echt uit beeld doordat Blauw-Wit wederom een punt wist te pakken en voor de ploeg uit Wormer is plek 9 nu het nieuwe doel.
Voor Fortuna wacht nu de lastige uitwedstrijd bij Blauw-Wit. Dit zal voor Korporaal/Folkerts niet direct het grootste punt van zorg zijn. Zij zullen met name zorgelijk naar de ziekenboeg kijken die in Delft momenteel behoorlijk gevuld is.

Lees meer nieuws

Share This