Met een klinkende 24-18 overwinning heeft Fortuna/Delta Logistiek een plek in de topdrie bemachtigd. Tegenstander KZ/Thermo4U geniet weliswaar van hetzelfde aantal punten, maar door de ruime overwinning, kunnen de Delftenaren op een beter onderling resultaat rekenen.

In een nagenoeg uitverkochte Fortuna/Delta Logistiekhal keerde Thomas Reijgersberg terug binnen de lijnen. De oud-international moest in Gorredijk nog verstek laten gaan vanwege ziekte, maar was op tijd hersteld om de belangrijke confrontatie met KZ aan te gaan. Mirjam Maltha en Daan Preuninger startten wederom vanaf de bank.

KZ genoot van de unieke mogelijkheid om de koppositie in de Korfbal League te veroveren en met een been in de play-offs te belanden, Fortuna/Delta Logistiek was er vooral veel aan gelegen om de twee punten in Delft te behouden en daarmee afstand te houden van de naaste belagers LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Accountor. Dat was terug te zien in de beginfase, aftastend, slordig en weinig doelpuntrijk. Toch leek aanvankelijk het initiatief te liggen bij de bezoekers.

Behoudens de 1-0 van Fleur Hoek stonden de Koogers continu aan de leiding. De geroemde vrouwen van KZ namen weer veelvuldig het initiatief. Zes van de eerste negen doelpunten kwamen uit handen van Marjolijn Schenk (2), Esther Cordus (2), Anna Kriek en Anouk Haars. Laatstgenoemde zorgde voor de 8-9, wat uiteindelijk achteraf de laatste Koogse voorsprong zou betekenen.

Joren van Nieuwenhuijzen tekende voor de 9-9 gelijkmaker met een fraaie doorloop, waarna Sanne Alsem Fortuna/Delta Logistiek haar tweede voorsprong van de middag bezorgde. De jeugdinternational pakte zo nu en dan haar momenten om de coaches te bewijzen dat zij volgend jaar op de plek van Mirjam Maltha moet gaan spelen. Via Reijgersberg en Haars eindigde de eerste helft uiteindelijk in 11-10.

Na rust deed Hoek wat het in de eerste aanval van de wedstrijd ook al deed; scoren. Samen met Claire van Oosten was ze bij vlagen onhoudbaar voor de KZ-defensie. De speelster van het jaar piekt weer langzaam naar haar topvorm, en dat liet ze zondagmiddag zien met acht doelpunten. Aan de andere zijde was het voornamelijk Nik van der Steen die zich liet gelden. In de fase waarin Fortuna/Delta Logistiek de wedstrijd volledig naar zich toe trok, scoorde Van der Steen meermaals. 

De Delftenaren wisten tot een voorsprong van zeven punten te komen, waarna KZ haar rug nog rechtte met een kleine comeback. Dichterbij dan 20-17 zou de ploeg van Dennis Doves en Remco Boer niet komen. De Delftenaren, die vorige week in Friesland ook al het onderling resultaat met LDODK in haar voordeel wist te beslechten, trakteerden het publiek op wat mooie momenten en wisten uiteindelijk tegen KZ overtuigend de winst te pakken. Na de 25-23 nederlaag in Koog aan de Zaan is de onderlinge strijd dankzij de 24-18 overwinning in Delft ook met deze concurrent in Fortuna/Delta Logistieks voordeel. 

Zeker van de play-offs is Fortuna/Delta Logistiek echter nog allerminst. Volgende week wacht een bezoek aan DVO/Accountor. De Bennekommers draaien een sterk seizoen, en staan op slechts drie punten achterstand van Fortuna/Delta Logistiek. 

Share This