Geslaagd 35+ “Urban” korfbal toernooi

Het is een feit; Nederland houdt wel van nieuwtjes. Niet voor niets staat Nederland op plek 5 in de WIPO lijst van Meest Innovatieve Landen ter Wereld. We zijn innovatief in de landbouw, techniek en vanaf heden mag korfbal ook op dit lijstje!
Eind 2021 kwam het KNKV met een proefballonnetje genaamd “Recrestars”; een laagdrempelig toernooi voor 30-plussers met 1 vaks-korfbal. In het afgelopen jaar waren er een aantal van deze toernooitjes, Ben Crum noemde het op Facebook ineens “Urban korfbal” en vanaf heden pakt Fortuna/Delta Logistiek dit ook op. Dan weet pas dat het idee echt geland is.
Afgelopen vrijdag was het zo ver – Fortuna organiseerde het eigen Recrestars toernooi. Er kwamen 7 andere clubs op af en sommige clubs hadden zelfs 2 teams op de been. Kortom, dit was ineens geen klein toernooitje meer.
Van 19.45 tot 22.00 uur werden de wedstrijdjes (15 minuten) gespeeld en de aanwezigen genoten zichtbaar. Met een lekker muziekje op de achtergrond werd er op leuk niveau gekorfbald. We zagen prachtige goals en alleraardigst teamwork. Onder begeleiding van Mark Tissink en de organisatie vanuit Fortuna verliep het toernooi soepel.
Het toernooi werd afgesloten met de (haast verplichte) derde helft. De spelers van VEO, Weidevogels, KOAG, TOP, Refleks, Twist en KCC bleven gezellig plakken en zorgde voor een volle kantine. Bardienst bedankt!
Je kon er niet om heen – dit was geslaagd! De toernooivorm (4 tegen 4 op een half veld, zonder scheidsrechters, 15 minuten en doorwisselen van spelers) zorgde voor lekker dynamisch spel.
Ik denk dat we dit wel vaker gaan zien, bij Fortuna of bij andere clubs. En dan zal Fortuna vast wel weer van de partij zijn, want dit smaakte naar meer!

Lees meer nieuws

Wedstrijdverslag 17 april

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af

Lees meer »