Fortuna/Delta Logistiek B1 heeft dit seizoen over reisafstanden in de B- Hoofdklasse niet te klagen. Waar we vorig seizoen nog vijf keer richting het Zaanse moesten afreizen, blijven we nu voornamelijk in de buurt van Den Haag en Rotterdam. Vandaag mochten we aantreden in De Lier tegen de plaatselijke trots: Valto B1.

Erg knap van deze club dat ze met allemaal eigen kweek het hoofd in de B- Hoofdklasse boven water weten te houden. Hoewel het water ze wel tot aan de lippen staat, getuige de vier schamele wedstrijdpunten die ze tot nu toe hebben behaald. Organisatorisch hebben ze het daar echter wel voor elkaar. Live-stream van de wedstrijd en omroepen van de doelpuntenmakers. Waar kom je dat tegen in de B-Hoofdklasse??

Zo gemakkelijk als in de thuiswedstrijd (23-8 overwinning) zou het vandaag niet gaan. Dat wisten we van tevoren en daar hadden we ons ook op ingesteld. Nog geen enkele wedstrijd in deze zaalcompetitie hebben we compleet gespeeld. Marit zijn we al sinds het begin van de zaalcompetitie kwijt. Deze week is ze weer voorzichtig begonnen met trainen en hopelijk is ze er weer snel bij. Vorige week misten we Mark met een polsblessure (valpartijtje op de training). Hij was er deze week weer bij maar toen was het weer Victor die een stevige knieblessure opliep in de wedstrijd tegen Vriendenschaar.

Kortom, weer puzzelen deze week. Vakken door elkaar husselen en Jan uit de B2 (die het vorige week tegen Vriendenschaar zeer goed deed) weer in een ander vak inpassen.
Verder niet zeuren over de mensen die er niet zijn, schouders eronder, hard werken en proberen geen averij op te lopen!! Dit was in het kort de boodschap in de voorbespreking.

Met het eerste schot van Valto stonden we direct 1-0 achter maar dat wisten we via Michelle snel te repareren naar 1-1. Maar Valto uit en thuis is een wereld van verschil (ook dit wisten we van tevoren) en al snel keken we tegen een 5-1 achterstand aan. Precies het scenario dat door het technische duo werd gevreesd en na de 6-3 (mooie doorloopbal van Nick) keken we bij 8-3 tegen onze grootste achterstand aan.

Compliment voor de ploeg dat we in deze fase rustig bleven. Zonder goed te spelen, bleven we wel steeds proberen om de goede mensen uit te spelen en bleven we als team opereren. Voor de rust hadden we weer aansluiting bij 8-7 door doelpunten van Sanne, Nick, Mark en Silila. Ook na de rust trokken we deze lijn door. Via Farian, weer Nick en een mooie doorloopbal van Mark ging het door naar 8-10.

Van 8-3 naar 8-10. Zeven goals op rij door vijf verschillende spelers. Zo zien we het graag. Jammer genoeg miste Silila een vrije doorloopbal voor drie verschil en plotseling lag het momentum weer volledig bij Valto. We waren het tien minuten lang even helemaal kwijt en keken bij 14-11 weer tegen een forse achterstand aan. Inmiddels was Floris erin gekomen voor Jan om wat meer fysieke kracht tegen de langste heer van Valto in te brengen. Toen vlak daarna Sanne ter aarde stortte met een op het oog ernstige knieblessure moest ook Sascha worden ingebracht.

We hadden vijf minuten nodig om weer wat structuur in het vak te krijgen en Valto had hier op 14-12 de wedstrijd kunnen beslissen. Maar goed, dat deden ze niet en het zou ze duur komen te staan. Via een vrije bal van Sascha en een strafworp van Farian werd het 14-14 en we stoomden meteen door naar 14-17. Wedstrijd beslist?? Nee, daarvoor maakten we in de verdediging teveel stomme fouten. Niet goed aansluiten op de schutters hield Valto in de wedstrijd. Nick met een fraaie frommelgoal (zijn vierde van de middag) en Silila hielden gelukkig het gaatje op drie treffers.

Deze week nog met video-beelden uitgebreid het uitspelen van slotfases besproken. Maar er over praten en het in de praktijk brengen, zijn helaas verschillende dingen. Lopen bij een uitworp met als gevolg de 17-19 en een uitwerkfout door nonchalance betekende de 18-19. Gelukkig kwam Valto daarna niet meer in balbezit en konden we met een zucht van verlichting weer twee wedstrijdpunten noteren.

Twee wedstrijdpunten erbij maar de toch al uitgebreide ziekenboeg ook nog eens uitgebreid met Sanne. Het zorgt er voor dat we de komende week weer lekker door blijven puzzelen.

Share This