Gezellige Hemelvaartsdag bij Fortuna!

Voor het eerst sinds een aantal jaar werd er weer een activiteit bij Fortuna georganiseerd met Hemelvaartsdag. Om 12.30 begon de eerste bedrijvigheid: de houtoven werd alvast aangestoken, de pizzasaus werd bereid, er werden alvast wat pizzabodems voorgebakken (omdat er in totaal maar liefst 90 pizzaeters werden verwacht!) en de palen werden alvast neergezet.

Om 14.00 uur werd er gestart met het dubbelschiettoernooi met een bescheiden aantal deelnemers en vooral veel publiek en kleine broertjes en zusjes lekker in de zon op het terras of in de speeltuin:) Er deden zo’n 36 schutters mee, waarvan er zelfs 2 van Maassluis waren gekomen. Bij de DEF-schutters kwamen uiteindelijk Kees en Myrthe in de finale tegen Elle en Veerle en bij de Senioren tot B ging de finale tussen Colin en Fedor tegen Iloy en Tycho. Elle & Veerle en Iloy & Tycho sleepten uiteindelijk de winst (en dus taart) in de wacht. Gefeliciteerd alle vier!

 

Vanaf ca. 16.30 uur konden de 26 kids hun pizza’s naar eigen keuze gaan beleggen, en daarna waren alle pizza’s van de volwassenen aan de beurt.

In totaal zijn er zo’n 95 pizza’s gebakken door het zesde, en dat hebben we mede te danken aan een paar bedrijven die de benodigdheden wilden sponsoren: van Domino’s Pizza Delft kregen we alle deegbollen, Gamma Delft heeft het hout gesponsord, en de Albert Heijn Kerklaan en Sligro Den Haag Forepark hebben gezamenlijk alle heerlijke ingrediënten voor de toppings van de pizza’s gesponsord. Super fijn, want hierdoor hebben we deze dag een mooi bedrag voor de club kunnen ophalen!

Al met al was het een enorm gezellige en drukke middag, en zeker voor herhaling vatbaar. Wat ons betreft dus op naar volgend jaar met een groter schutterstoernooi en misschien wel 150-200 pizza’s achteraf. Gelukkig heeft 6 met Robine een ervaren voormalig pizzabakker in de gelederen, die in 20 seconden tijd de deegbol in een mooie ronde pizzabodem omtovert, en ook de rest van het team weet van aanpakken, dus dat gaat helemaal goedkomen:)

Wil jij nu net zo goed pizza’s leren bakken als Robine? Domino’s Delft heeft veel vacatures open en is de perfecte plek voor een bijbaan. Bovendien kun je coach Tom van de B1 de hemd van het lijf vragen als je wilt gaan solliciteren!

Lees meer nieuws