A1 GG 4 20160430Vandaag stond in Wormer de herhaling van de finale in de Ziggodome op het programma. Zowel Groen Geel als Fortuna waren nog ongeslagen op het veld. Het onderlinge duel in Delft eindigde destijds in een gelijkspel.

Het eerste kwartier van de wedstrijd bleek aan het eind van de wedstrijd de beslissende fase van de wedstrijd te zijn. Fortuna komt niet echt tot goede aanvallen en Fortuna geeft erg makkelijk goals weg: doorlopen, vrije ballen, stippen. Na dit kwartier staat er 9-2 op het scorebord….. Via 13-3 staat het in de rust 13-5.

Na de rust start Fortuna beter, heeft langere aanvallen, er komt gelukkig een beetje meer gif in de ploeg en daardoor komt Fortuna iets beter in de wedstrijd. Groen Geel heeft het in de aanval lastiger en Fortuna komt iets dichterbij. Er is eigenlijk maar 1 moment dat je denk dat het nog kan en dat is bij 15-10. Fortuna heeft meerdere aanvallen en goede schoten, er is echter helaas net geen afronding en Groen Geel scoort een wegtrekbal aan de achterkant: 16-10. Fortuna gaat daarna wel door en probeert de score zo draaglijk mogelijk te maken. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd bij 18-14.

Groen Geel staat nu dus alleen aan kop. Fortuna heeft als nummer twee gewoon nog alles in eigen hand. Volgende week de uitwedstrijd in A1 GG 3 20160430Papendrecht tegen de nummer drie op de ranglijst: PKC.

Tekst: Erik Snaphaan

Foto’s: Saskia Dijkxhoorn

Share This