Vanaf komend seizoen speelt international Harjan Visscher bij Fortuna/Delta Logistiek. De 1.98 meter lange allrounder vindt het na zeven seizoenen bij DOS’46 tijd voor iets anders, hij heeft behoefte aan een nieuwe omgeving. Er waren meerdere clubs met interesse in Visscher. Waarom hij de keuze voor de Delftse club heeft gemaakt? ‘’Ik heb de ambitie om het beste uit mezelf te halen en denk dit te kunnen realiseren bij Fortuna. De laatste jaren is gebleken dat Fortuna tot de top van de Korfbal League behoort. Daarnaast is het gevoel wat ik bij een club heb heel belangrijk. Dat goede gevoel vond ik bij Fortuna.’’

De van Wit-Blauw afkomstige speler maakte in 2013 de overstap naar DOS’46. Met deze club promoveerde hij naar de Korfbal League en won hij in 2019 zowel de nationale veldtitel als de Supercup. Als jeugdspeler behoorde Visscher altijd tot de top van zijn lichting. Hij doorliep dan ook alle nationale jeugdselecties. Sinds 2017 maakt de Kampenaar deel uit van het grote Oranje.

De 23-jarige speler geeft aan dat Fortuna erom bekend staat wedstrijden verdedigend te kunnen dicteren. Op dit vlak kan Visscher nog stappen maken. Hij werpt een kritische blik op zijn spel. ‘’Als speler kan ik me nog in alle facetten verbeteren. Mijn wens is een zo compleet mogelijke speler te worden. Ik kan altijd schieten, maar moet nog leren de beste kansen te selecteren.’’ Verder ziet Visscher het als een uitdaging zijn nieuwe ploeggenoten te brengen waar behoefte aan is. ‘’De ene week gooi ik er tien in, maar ik sta ook wel eens een hele wedstrijd te rebounden.’’

Visscher zit vol ambitie en ziet zijn komst naar Fortuna als een stap omhoog. ‘’Ik kom naar Fortuna om play-offs te spelen. Het ultieme doel is natuurlijk kampioen worden. De student commerciële economie gaat op zoek naar woonruimte in Delft en sluit af met de volgende woorden: ‘’Fortuna voelt als een warme vereniging en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen!’’

Fortuna/Delta Logistiek heet Harjan Visscher van harte welkom.

Share This