HKV/ Ons Eibernest A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 27-24 De A1 verliest in Den Haag

Voor de A1 stond dit weekend de derby tegen HKV/ OE op het programma. De heenwedstrijd in Delft werd gewonnen door Fortuna nadat het tot vlak na rust gelijk op ging. De wedstrijd van dit weekend in Den Haag kende een vreemd scoreverloop waarbij uiteindelijk HKV/OE in de laatste minuten de wedstrijd naar zich toetrok.

Binnen twee minuten staat het 0-2 voor Fortuna. De A1 start scherp en HKV/OE duidelijk niet. Het percentage van Fortuna is hoog en ze gaan meteen door naar 0-4. HKV/OE begint dan mee te scoren maar na zes minuten spelen is het nog steeds vier goals verschil bij 2-6. Na 3-7 scoort de A1 kort achter elkaar twee keer en dan neemt HKV/OE bij 3-9 een time out. Deze lijkt even te helpen want het gaat hierna naar 5-9. De volgende drie minuten zijn echter geheel voor Fortuna en de score gaat naar 5-12. HKV/OE gaat opportunistischer spelen met veel druk naar binnen en dit levert in de verdediging van Fortuna veel onrust op. De strafworpen en vrije ballen volgen elkaar snel op (en dat blijft eigenlijk heel de wedstrijd zo) en dit zorgt ervoor dat HKV/ OE vier goals achter elkaar maakt: 9-12. Even kan Fortuna nog counteren met de 9-13 maar HKV/OE speelt gewoon goed door en dan gaan bij hun ook de afstandsschoten binnen vallen. Met nog 5.42 tot de rust neemt Fortuna bij 11-13 een time out maar ook dat helpt niet en HKV/OE neemt bij 14-13 voor het eerst een voorsprong. De A1 maakt nog de 14-14 maar de laatste minuten voor rust zijn voor HKV/OE: 17-14. Fortuna mist twee seconden voor de rust nog een strafworp en dus is deze 17-14 ook de ruststand. Duidelijk een eerste helft met twee gezichten.

Er is hoop dat Fortuna de tweede helft stabieler gaat spelen. Minder fouten maken, slimmer verdedigen en in de aanval iets meer samen spelen en het moest kunnen lukken. HKV/OE begint echter sterker aan de tweede helft want de score gaat meteen naar 19-14. Fortuna werkt hard om aan te blijven haken en dat lukt ze bij 19-15 en 20-16. Bij deze stand zijn er nog veertien minuten te spelen. Dan is het de beurt aan HKV/OE om een stip te missen en dan komt de A1 eindelijk weer eens op drie goals verschil: 20-17. HKV/OE countert nog naar 21-17 maar je merkt dat Fortuna weer energie en vertrouwen krijgt. Er vallen voor de A1 snel achter elkaar twee afstandsschoten binnen en Fortuna zit weer in de wedstrijd bij 21-19. Als ook de 21-20 wordt binnengeschoten neemt HKV/OE met nog 9.53 een time out. Deze helpt echter niet want Fortuna speelt goed door en neemt bij 21-22 een voorsprong, er zijn nog zes minuten te spelen. HKV/OE maakt gelijk en hierna scoren beide ploegen door en de stand gaat gelijk op waarbij HKV/OE wel elke keer een voorsprong heeft en Fortuna elke keer countert. Met nog ruim drie minuten te spelen staat het 24-24. Vaak is Fortuna sterk in deze fase maar nu is HKV/OE de slimste. De 25-24 en 26-24 vallen en dan is het klaar voor de A1. Fortuna vindt de korf niet meer en uiteindelijk scoort HKV/OE nog de 27-24 en ze pakken daarmee de winst.

Oranje Wit neemt door een overwinning op Deetos/ Snel de koppositie over. De voorsprong van de A1 op de nummers drie is nog zes punten. Volgende week volgt er voor de A1 weer een uitwedstrijd. Nu om 14.30 uur in Dordrecht tegen een van de nummers drie Deetos/ Snel.