foto leo geluk

Gisterenavond bereikte ons het droeve bericht dat ons lid van verdienste Leo Geluk op de avond van eerste kerstdag op 68-jarige leeftijd is overleden. Leo had al geruime tijd problemen met zijn gezondheid en de laatste dagen was zijn situatie enorm achteruitgegaan. Hoewel het bericht niet onverwacht kwam, is de werkelijkheid ervan toch een grote schok.
Leo heeft veel voor Fortuna betekend en Fortuna betekende veel voor Leo. Hij was onder andere de man achter het ontstaan van het Fortuna supporterslegioen. In tijden dat iedereen braaf naar de wedstrijden van ons eerste team kwam kijken, wist hij een groep, vooral jongeren, te mobiliseren. Leo zorgde ervoor dat er een supporterslegioen in woord, gezang en rood-witte uitdossing achter ons eerste team stond in tijden dat men dat bij het korfbal totaal nog niet gewend was. Hiermee werd Sporthal de Buitenhof voor vele ploegen de hel van Delft en werden begin jaren 80 de eerste successen voor Fortuna op het hoogste niveau behaald.
Leo was ook heel actief voor het jaarlijkse Fortuna toernooi. Eerst bij de Fortuna’s Prominenten Presentatie en later bij het Fortuna Korfbal Spektakel. Hij hield ervan om sfeer te creëren en had in die zin een belangrijk aandeel in de show rondom het korfballen. Hij kon enorm genieten van de bijbehorende feestavonden, waar hij zich al dan niet met rood-witte sombrero richtte op de geneugten van het leven.
Leo is ook heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het jeugdkorfbal bij Fortuna. Als trainer van de A-jeugd wist hij de ploeg, maar ook de individuele spelers op een hoger plan te brengen. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en hij richtte zich met name ook op het groepsproces. Leo was in zijn rol als trainer/coach vooral ook een teamspeler en duidelijk “one of the guys”. Ook toen hij zelf niet meer actief was als trainer/coach bleef hij het jeugdkorfbal bij Fortuna op de voet volgen en kon hij op een mooie manier (jonge) spelers een spiegel voorhouden met als doel om hen zelf te laten nadenken over situaties.
Leo was een echte levensgenieter in de ruimste zin van het woord en hield van lekker eten en drinken, zon, gezelligheid en vrouwen en Feijenoord. Hij voorzag al deze zaken daarbij ook graag van commentaar. Bovenal was Leo echter Fortunees! Zijn gezondheid speelde hem jammer genoeg al jaren parten en belemmerde hem erg in wat hij graag wilde doen. Helaas moeten we nu definitief en veel te vroeg afscheid nemen van hem. Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor Fortuna en haar leden heeft betekend.
Informatie over de uitvaart van Leo wordt na het weekend op de site gepubliceerd.

Bestuur Fortuna/Delta Logistiek

Share This