International maakt overstap, Celeste Split is Fortunees

Met onmiddellijke ingang maakt Celeste Split de overgang van TOP/LITTA naar Fortuna/Delta Logistiek. De vijfvoudig landskampioen en international heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan in Delft. “Het was een lastig besluit om afscheid van TOP te nemen en te kiezen voor een nieuwe uitdaging. Een onwijs spannende stap, maar tegelijkertijd kijk ik er ook erg naar uit.”

In de elf jaar in Sassenheim groeide Split uit tot één van de beste Korfbal Leaguespeelsters aller tijden. Ze werd twee keer speelster van het jaar en kroonde zich drie keer tot topscorer (dames) in de Korfbal League. Eind 2019 veroverde ze – tegen haar nieuwe club – de titel Topscorer aller tijden bij de dames. Met tevens vijf landstitels en even veel Europa Cups is de honger echter nog niet gestild. “Ik heb zin om met de groep en trainers aan de slag te gaan. Met dit nieuwe avontuur verwacht ik nieuwe energie te vinden. Ik hoop dat ik me in deze groep nog kan ontwikkelen op bepaalde vlakken, waardoor ik de komende tijd alles kan geven en met plezier kan ballen. De groep die er nu staat is talentvol en strijdlustig en heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Ik kijk ernaar uit om daar deel van uit te maken en wil natuurlijk graag om de prijzen spelen. Ik zal proberen er alles aan te doen om daar een bijdrage aan te leveren.”

Ook Ard Korporaal kijkt uit naar de samenwerking met de voormalig speelster van KV Die Haghe. “De gesprekken met Celeste verliepen heel fijn en goed. We hebben dezelfde toekomst voor ogen. We zijn heel blij met het feit dat Celeste bij ons komt spelen en dat ze komt laten zie hoe goed ze nog is. Ik denk dat een nieuwe omgeving haar heel veel nieuwe energie en plezier gaat brengen.”

Lees meer nieuws

Share This