Eén van de absolute hoogtepunten van het jaar is al 21 jaar lang het Fortuna Korfbal Spektakel. Ook dit jaar gaat dit evenement plaatsvinden maar wel in een nieuw “jasje”.

Begin van dit kalenderjaar zijn we benaderd door TOP/SolarCompleet om samen op te trekken. Vooral onder het motto “samenwerken is beter dan het tegen elkaar opnemen”. Over de opzet waren we snel uit. Voorheen waren de vrijdagavond wedstrijden van de reserve teams bepalend voor het programma van de zaterdag. In de nieuwe opzet hebben zowel de reserve Korfbal League teams een apart toernooi en ook de Korfbal League teams. Deelnemers dit jaar zijn: AKC Blauw Wit, DVO/Accountor uit Bennekom en vanzelfsprekend TOP/SolarCompleet.

Het toernooi begint een weekend eerder dan gebruikelijk. Op 26 oktober a.s. zal de eerste speeldag plaatsvinden in Sassenheim. Daar komen Fortuna/Delta Logistiek 2 en 1 beide in actie. Het tweede speelt de openingswedstrijd van die dag om 14:30 uur tegen DVO/Accountor 2. Als het tweede deze wedstrijd wint speelt het op vrijdagavond 1 november de finale van de reserve KL teams. Een nederlaag betekent automatisch het spelen van de kleine finale op vrijdagavond 1 november. Fortuna/Delta Logistiek 1 speelt op zaterdag 26 oktober om 17:45 uur in Sassenheim ook tegen DVO/Accountor 1. Ook voor dit toernooi geldt winst het spelen van de finale en verlies veroordeelt tot het spelen van de kleine finale. Beide wedstrijden zijn op zaterdagavond 2 november bij ons in de hal.

De naam Fortuna Korfbal Spektakel (kortweg FKS) is in de nieuwe opzet veranderd. U herinnert zich vast de één minuut stilte wegens het overlijden van Theo Korporaal op 26 januari jl. Niet geheel toevallig speelden Fortuna/Delta Logistiek 1 en 2 in competitieverband tegen TOP/SolarCompleet. Theo Korporaal had, zoals u wellicht weet, warme banden met beide verenigingen en na overleg met de familie Korporaal heet het FKS vanaf heden het Theo Korporaal Korfbal Spektakel.

Wij heten u van harte welkom op vrijdag en zaterdag 1 en 2 november in onze hal maar vergeet vooral ook niet zaterdag 26 oktober in Sassenheim waar de toegang gratis zal zijn.

Hieronder het volledige programma:

Zaterdag 26 oktober

Locatie: Sporthal De Korf in Sassenheim

1. Fortuna/Delta Logistiek 2 – DVO/Accountor 2 aanvang 14.30 uur
2. TOP/SolarCompleet 2- AKC Blauw Wit 2 aanvang 16:00 uur
3. Fortuna/Delta Logistiek 1 – DVO/Accountor 1 aanvang 17.45 uur
4. TOP/SolarCompleet 1 – AKC Blauw Wit 1 aanvang 19:30 uur

Vrijdag 1 november

Locatie: Fortuna/Delta Logistiek hal

5. Verliezer wedstrijd 1 – verliezer wedstrijd 2 aanvang 19:30 uur
6. Winnaar wedstrijd 1 -Winnaar wedstrijd 2 aanvang 21:15 uur

Zaterdag 2 november

Locatie: Fortuna/Delta Logistiek hal

7. Verliezer wedstrijd 3 – Verliezer wedstrijd 4 aanvang 18:00 uur
8. Winnaar wedstrijd 3 – Winnaar wedstrijd 4 aanvang 20:00 uur

Share This