In de bossen van Sint Michielsgestel vond dit jaar weer het traditionele Fortuna/Delta Logsitiekkamp plaats. Bijna tweehonderd kinderen en hun begeleiding werden twee dagen lang vermaakt, met als mooie bijkomstigheid het fantastische weer.

Vrijdag begon met een paar vertraagde bussen, maar eenmaal op de kamplocatie kon het feest losbarsten. Na het avondmaal werd in het podiumhuis het programma van het weekend gedeeld en konden de jongste kids direct beginnen met een heuse CupCakeCup, waarna de avond werd afgesloten met een Pyjama Party.

De oudere jeugd speelde enkele spellen, waaronder Dokter Kleur. Uiteindelijk werd er afgesloten met het spel ‘Alles op Rood’, waarbij het spel ‘Wakken en IJsberen’ sommige kinderen een heel kamp bezig heeft gehouden.

Veel kids zochten daarna hun bed op om zich voor te bereiden op de volgende bomvolle kampdag, een enkeling koesterde de bewijsdrang om echt wel de hele nacht op te kunnen blijven. Gelukkig waren zij zaterdag nog wel vooruit te branden!

Want zaterdag stond er een Kleurenbende op het programma, heel veel spellen passeerden de revue. Levend ‘Wack-a-mole’, Mario Kart op bureaustoelen, Halfje, Halvie en nog veel meer. In de middag een vrij in te vullen programma, van voetbal, watergevechten, handbal, korfbal tot basketbal. En uiteraard zat er ook een grote groep in het oranje om de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen.

Wout en Frank verzorgden een heerlijke barbecue in de avond, tijdens de BBQ Diner Show. Daar waren ook nog enkele jeugdleden actief met een mooi optreden. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de Avonturentocht, waar wederom veel Fortunaleden fantastische acts hadden voorbereid.

Gesloopt en onder de indruk van de vele ervaringen van de avonturentocht gingen de kids weer naar bed om zich op te laden voor Expeditie Fortuna. Want de gehele zondag stond in onze eigen Expeditie Robinson. Een eigen kamp Noord of kamp Zuid, veel proeven, eliminaties op de eilandraden en uiteindelijk diverse winnaars. Het einde van een geslaagd kamp.

Een woord van dank naar alle leiding van de ploegjes die aanwezig waren. Ook dit jaar hebben zij naast begeleiding ook weer voor veel enthousiasme en plezier gezorgd. Dat geldt ook zeker voor de materiaalmannen, sport & spel en keukenploeg. Zonder hen had dit kamp niet eens plaatsgevonden. Speciale aandacht voor de vier begeleiders van ons G-team. Zij waren er voor het eerst bij, onze G-korfballers vonden het fantastisch en daar had deze leiding ook een heel belangrijk aandeel in.

Ook kunnen we de vele acts van de avonturentocht niet links laten liggen. Het lijkt bijna een vanzelfsprekendheid dat er een avonturentocht plaatsvindt met steeds mooiere acts, maar veel van deze mensen komen speciaal voor deze avond naar Sint-Michielsgestel gereden om onze jeugdleden een fantastische – en ook wel een beetje spannende – avond te bezorgen. Super bedankt.

Die dank is er ook voor onze sponsoren, ze maken het kamp voor een groot gedeelte mogelijk. Dankzij hen hebben we bijvoorbeeld een super gezond kamp kunnen presenteren. Snacken deden we dit jaar op een verantwoorde manier met komkommers, tomaten en paprika’s en heel veel fruit. Onze sponsoren waren dit jaar: Albert Heijn Delfgauw, Van Dijk Employment, Proeflokaal De Kurk, AAme Accountants en Belastingadviseurs, Fietsplus Delft, Movella Korfbalschool, Tomatenkwekerij Breugem BV, Paprikakwekerij VOF WJM Duijndam & Zn., RECO.

Nog een laatste mededeling voor alle ouders, controleer uw kinderen nog voor de zekerheid op teken en mochten ze last hebben van aanhoudende jeuk? Dan kan dat komen door de processierups. We hebben zoveel mogelijk preventieve maatregelen genomen voor de eikenprocessierups, maar mochten uw kinderen toch nog last van jeuk hebben, hier nog wat tips:
– ‘Strip’ de huid: doe plakband op je huid en trek het dan los
– Spoel je huid en ogen met lauw water
– Zalf of crème met menthol, aloë vera of calendula kan verlichting geven
– En het allerbelangrijkste: ga niet wrijven of krabben!

Mochten er kinderen zijn die last van hun ogen hebben gekregen, dan raden we aan om toch even een oogarts in te schakelen, om oogontsteking te voorkomen.

Tot volgend jaar!
Judith van Peij
Tim van Peppen
Marcel Segaar

Share This