Jordi Kouwenhoven stopt aan het einde van het seizoen

Deze week heeft Jordi aan de spelersgroep bekend gemaakt dat hij volgend seizoen niet langer deel zal uitmaken van de selectie.

Jordi loopt al 19 jaar rond bij Fortuna/Delta Logistiek en is dus een echt kind van de club. Al vanaf de F speelde hij zijn wedstrijden in het rood-wit en heeft zo alle jeugdcategorieën doorlopen. In de junioren werd Jordi in 2015 landskampioen in Ahoy tegen DeetosSnel A1, en het jaar erop waren ze met de A1 verliezend finalist tegen Groen-Geel. Daarna is hij naar de selectie gegaan, waar hij 7 jaar lang in het tweede heeft gespeeld en bovendien 9 korfballeaguewedstrijden met 3 goals op zijn naam heeft staan. Kers op de taart was uiteraard het landskampioenschap met Fortuna 2 afgelopen seizoen. Ook heeft hij jarenlang jeugdploegen getraind, waarbij hij steevast koos voor tweede of derde teams omdat hij juist die teams extra aandacht wilde geven en begeleiden, zodat de spelers uiteindelijk in beeld konden komen voor de eerste teams. Met zijn activiteiten voor de evenementencommissie en als videograaf erbij is het wel duidelijk dat Jordi een echt rood-wit hart heeft.

In de selectie was hij van grote waarde volgens zijn coaches Jeroen en Sijmen: “Jordi is een speler waarvan er maar weinig zijn. Iemand met inzicht, die een medespeler met een perfecte pass in scoringspositie kan brengen. Ook zijn tomeloze inzet niet alleen bij wedstrijden, maar ook bij elke training is te bewonderen. Van schotspelletjes tot partijvormen, elke week zag je hem wel over de vloer glijden om een bal binnen te houden.”

Jordi heeft de afgelopen zeven jaar met veel plezier en inzet in de selectie gespeeld en daarbij niet alleen sportieve successen behaald, maar ook hechte vriendschappen gesmeed: “Het mooiste aan deze spelersgroep is dat we écht vrienden zijn. Ondanks dat we elkaar al het hele jaar 4 keer per week zien, spreken we daarbuiten nog steeds af om bijvoorbeeld te gaan stappen met zijn allen.”

Met de spelersgroep heeft zijn besluit dus niets te maken, hij vindt het nu gewoon tijd worden voor andere dingen: “Dit is mijn 19e jaar bij Fortuna, waarin ik elk jaar 3 á 4 avonden per week op de club ben. Zeker in de selectie gaat er enorm veel tijd in zitten. Dit heb ik de afgelopen 7 jaar echt super gevonden, maar ik merk nu dat ik ook andere interesses heb waar ik die tijd graag aan zou willen besteden. Vorige maand viel voor mij het kwartje dat ik het voor mezelf echt prima vond om na dit jaar te stoppen.”

Jordi heeft een echte winnaarsmentaliteit, dus hij zal gewoon tot de laatste veldwedstrijd tot het gaatje gaan om te winnen. Qua inzet zullen jullie dus geen verandering merken, hij zal er hooguit nog eens extra van genieten: “Het heeft ook wel iets bijzonders. Zo speelden we laatst bij DOS’46 en wist ik zelf al dat ik ging stoppen. Dan realiseer ik me: ‘dit is de laatste keer dat ik in deze hal speel’. Een hal waar ik de afgelopen 10 jaar hele mooie wedstrijden heb gespeeld, waaronder play-offs met de A1. Dus het is ook wel tof dat je er bewust mee bezig bent en nog van kan genieten. De laatste thuiswedstrijd zal ook wel speciaal zijn, want als er 1 hal is waar ik mooie wedstrijden heb mogen spelen is het wel onze hal.”

In de loop der jaren heeft Jordi dus veel mooie wedstrijden mogen spelen, maar de afsluiting van vorig zaalseizoen sprong er toch wel met kop en schouders bovenuit: “Het mooiste moment uit mijn tijd in de selectie is toch wel met stip kampioen worden met het tweede in de Reserve Korfbal League. Ik zal altijd blij zijn dat ik die titel heb gepakt. En dat het eerste die dag erna landskampioen werd in Ahoy maakte dat weekend natuurlijk helemaal af.”

De komende weken staan bij Jordi in het teken van plezier hebben, met hopelijk nog een hele mooie afsluiter als resultaat: “Wat ik van de coaches heb meegekregen, is dat we het beste zijn als we plezier hebben. Dat vind ik altijd heel lastig als ik achter sta of een wedstrijd heb verloren, maar dat is wel 1 van de redenen waarom wij vorig jaar kampioen zijn geworden. De laatste periode van de zaal die we nu ingaan is natuurlijk het mooiste: wedstrijden waar het echt om gaat. Ik heb enorm veel zin om die play-offs te spelen, hopelijk in eigen huis. Als we dan ook nog een keer kampioen worden, zou dat echt een mooie afsluiting zijn. Voor mij, maar zeker ook voor het team.”

Binnen de lijnen zullen we Jordi aankomend seizoen niet zien, maar we zullen hem vast regelmatig met of zonder camera langs de lijn tegenkomen. We hoeven Jordi dus niet helemaal te missen: “Fortuna is voor mij 19 jaar mijn tweede thuis geweest. Dat verandert niet zomaar, dus ook volgend jaar zal ik er regelmatig zijn.”

Coaches Jeroen en Sijmen gaan Jordi als speler in de selectie enorm missen, maar begrijpen zijn besluit. Jeroen zegt hierover: “Laat ik beginnen te zeggen dat ik zijn keuze respecteer en begrijp. Na zoveel jaar selectie is het tijd ook wel eens tijd voor nieuwe dingen. We gaan hem als speler, maar zeker ook als persoon ontzettend missen.”  

Wil je nog even van de vechtlust van Jordi en zijn team genieten? Kom Fortuna 2 dan aanmoedigen in de laatste wedstrijden richting de play-offs (en blijf daarna meteen hangen voor 1;):

  • Zondag 5 maart om 12.45 thuis tegen Blauw-Wit
  • Zaterdag 11 maart om 16:45 uit tegen DVO 
  • Zondag 19 maart om 12.45 thuis tegen KZ/Thermo4U
  • Zaterdag 25 maart om 18:15 uit tegen LDODK/RinsmaModeplein

 

Foto van Frank Stollman

Lees meer nieuws