Juryvoorzitter – online cursus woensdag 26 of donderdag 27 oktober 19 uur

Bij wedstrijden in de zaalcompetitie (in vastgestelde klassen) wordt gespeeld met de schotklok. Om de regels goed toe te passen en de wedstrijd in goede banen te leiden zijn een drietal functionarissen nodig. Zonder deze functionarissen kan een wedstrijd niet gespeeld worden.

  • Juryvoorzitter: ziet toe op een juiste toepassing van alle regels aan de jurytafel;
  • Schotklokbediener: zorgt voor de juiste tijdswaarnemingen;
  • Tijd- en scorewaarnemer: draagt zorg voor een juiste weergave van de stand.

Als juryvoorzitter ben je een officiële vertegenwoordiger van het KNKV. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het juist functioneren van de jurytafel, als ook het toezicht op de naleving van de geldende regelementen en bepalingen van de wedstrijd. Dit doe je voor, tijdens en na de wedstrijd.

Voor Fortuna/Delta Logistiek betekent dit dat de volgende teams met zo’n klok spelen: Senioren 1,2 en 3, Junioren A1 en A2, en aspiranten B1.  In de groepsapp van de betreffende teams is deze informatie ook gedeeld.

Nu zijn er twee manieren om deze rol in te vullen: als vrijwilliger bij het team van je zoon of dochter, of namens Fortuna/Delta Logistiek bij een officiële wedstrijd van twee andere verenigingen. Deze laatste wijze helpt ons bij het invulling geven aan de rompregeling het reduceren van het totaal aan formele functionarissen die wij als vereniging moeten leveren.

Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober organiseert het KNKV een online bijeenkomst waar alle activiteiten die een juryvoorzitter moet doen de revue passeren. De kosten van de bijeenkomst worden door Fortuna vergoed.

Wat komt er aan bod tijdens de online bijeenkomst?
  • Het profiel van de jurytafel;
  • Algemene aandachtspunten en de juryvoorzitter checklist;
  • Verduidelijking functies jurytafel;
  • Behandelen van eventueel vragen of opmerkingen.
Voorwaarden
  • De functionarissen zijn officiële vertegenwoordigers bij de wedstrijd en moeten daarom lid zijn van het KNKV;
  • De functionaris juryvoorzitter dient een online scholing (van één avond) gevolgd te hebben zodat hij of zij op de hoogte is van alle regels rondom de wedstrijd met een schotklok.

De schotklokbediener en tijdwaarnemer hoeven niet gecertificeerd te zijn. Je dient er als vereniging echter wel voor te zorgen dat ze vakkundig zijn. Mochten deze juryleden zich beter willen voorbereiden dan kunnen ze de cursusmap bestuderen en vrijblijvend aan de online avond ‘KNKV-juryvoorzitter’ deelnemen.

Cursusboek

Ter voorbereiding op de scholing is het gewenst het cursusmateriaal te bestuderen. Het cursusboek voor de opleiding tot juryvoorzitter komt begin november online.

Certificaat

Het certificaat ‘Juryvoorzitter’ wordt toegevoegd in Sportlink als je deel hebt genomen aan de scholing.

Kosten

€ 5,00 te voldoen middels iDeal. Deze kosten zijn te declareren via penningmeester@fortuna-korfbal.nl

Aanmelden en betalen

Aanmelden voor deze avonden kan via deze pagina.

Lees meer nieuws