Per 2 juli is de nieuwste versie van de KNKV wedstrijdzaken app beschikbaar. Deze gebruiken de coaches voor het digitale wedstrijdformulier en alle leden en ouders voor het wedstrijdprogramma. Onderdeel van de nieuwste app versie (4.11.0) is dat jongeren onder 16 jaar persoonlijke gegevens in de app niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer. Vanwaar deze wijziging? Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de KNKV Wedstrijdzaken app.

Wat betekent dit voor de leden van Fortuna en voor de ledenadministratie?
Leden van onder 16 die graag persoonlijke gegevens in de app willen laten wijzigen kunnen het e-mailadres van de ouders/voogd doorgeven aan de club (voor zover niet bekend). De ouder kan met het eigen e-mailadres inloggen en gegevens van het kind wijzigen.

In het Sportlink Support Center https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000149838-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar lees je alles over het bovenstaande.

Share This