Kom de B1 aanstaande zaterdag aanmoedigen in Ridderkerk!

Aanstaande zaterdag om 9.30 uur gaat Fortuna B1 in de zaalfinale tegen KZ/Thermo4U B1 uitmaken wie er landskampioen wordt. De wedstrijd wordt gespeeld bij KCR in Ridderkerk.

In de zaalcompetitie zelf heeft de B1 met 27 punten uit 14 wedstrijden zeer overtuigend de eerste plek behaald, met naast alle winstpartijen maar 1 gelijkspel en 0 verloren wedstrijden. Bovendien had de B1 aan het einde van de competitie 5 punten voorsprong op de nummer 2, ditzelfde KZ/Thermo4U B1. De onderlinge wedstrijden tussen de twee ploegen waren echter enorm spannend, met een nipte 16-17 overwinning voor Fortuna uit op 25 maart en een gelijkspel van 17-17 eerder in het seizoen thuis in de Fortuna-hal.

De kwartfinale won de B1 met 19-14 van CKV Nieuwerkerk (een revanche op vorig seizoen, waarin er door de B1 van dat seizoen nog werd verloren van Nieuwerkerk) en ook in de halve finale ging de B1 er met een overtuigende winst van 18-25 vandoor tegen SKF, dat in de kwartfinale nog makkelijk had gewonnen van de Meeuwen. KZ/Thermo4U won op zijn beurt van DVO (die met de A en het eerste zoals we allemaal weten wel in Ahoy staan). De poule waar Fortuna B1 in zat is dus de sterkste gebleken, en we gaan een herhaling zien van twee zeer spannende potjes.

En deze wedstrijd belooft niet alleen heel spannend te worden, maar ook enorm sfeervol. Op de website van KZ wordt namelijk al aangegeven dat met minimaal 2 en waarschijnlijk met maar liefst 3 bussen wordt afgereisd naar Ridderkerk. Dat wordt dus een drukke boel en de B1 kan zaterdag alle support gebruiken om het Nederlands Kampioenschap in de wacht te slepen!

Daarom een oproep aan alle Fortunezen om in de auto te stappen richting Ridderkerk om Yanu, Stef, Stijn, Levi, Wander, Lisa, Tess, Katja, Sacha, Faya, Otar, Raf, Roos en Loïs en natuurlijk de coaches Martijn, Tom en Arline naar de overwinning te schreeuwen!

 

Lees meer nieuws

Wedstrijdverslag 17 april

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verrichtingen van al onze jeugdteams? In deze rubriek kunnen jullie wekelijks teruglezen hoe de jeugdploegen het ervan af

Lees meer »