Korfballand heeft een groeiend fenomeen!
Noem het recreanten, noem het midwekers, noem het 35+ .. Fortuna heeft het beestje KorfbalFit genoemd.

Deze groepjes hebben een grote gemene deler ; dit is het moment om te shinen voor de mensen die fit willen blijven, leuk willen blijven korfballen of gewoon lekker bezig willen blijven op de club, maar dan niet in het drukke weekend. Deze groepjes bestaan veelal uit oud spelers of mensen die een derde helft ook erg belangrijk vinden. En dat zijn er best veel.

Zo ook bij Fortuna/Delta Logistiek!
De KorfbalFit groep draait al een tijdje mee op de woensdagavonden en maakt daar altijd een klein fit feestje van.

Zo kregen we laatst een mooie uitdaging voor de kiezen. Onze buren van Avanti organiseren vrijdagavond 25 mei een midweek-toernooitje en wilden wel eens wat meer tegenstand hebben. Zo kwamen ze, logischerwijs, bij Fortuna uit. Net als de Fortuna A selectie zijn wij bij de KorfbalFit niet vies van een uitdaging in de rol van underdog. Enthousiast hebben wij ons met 2 teams ingeschreven en zijn daar meteen goed vertegenwoordigd. Dit is ook een soort van “spreid je winkansen”, want dit toernooi telt 2 poules waarvan elke poule nu 1 Fortuna team heeft. Daar is over nagedacht, want zo maken we kans op een Fortuna-Fortuna finale!

Maar…. laten we ons nog niet rijk rekenen. Wij van de KorfbalFit hebben namelijk een luxe-probleem. We zijn namelijk tot het uiterste door gegaan met het trainen in de zaal. Dit is ook een soort van “korfbalfit is al een sportieve afmatting, laten we dat maar niet in de regen doen” . Echter breekt deze luxe ons nu op, want zo kwamen we erachter dat het Avanti-toernooi op het veld is. En wij zijn nog maar 3 keer het veld op geweest de laatste tijd! Dat was even slikken.

Hoe dan ook.. we gaan alsnog deze uitdaging aan. We zullen shinen, hoe dan ook!
U kunt hier natuurlijk getuige van zijn. Of u kunt gewoon een kijkje komen nemen onder het genot van een biertje. Kunt u meteen in de Avanti-kantine de film aanzetten met de Fortuna 2017-2018 highlights. Zullen ze misschien leuk vinden.

Gegroet en misschien tot vrijdagavond (vanaf 19:30) bij Avanti.

Ferdinand Wittenberg
KorfbalfFt-fanaat

Share This