Van Nederlands Kampioen korfbal met Fortuna B1 naar Duits Kampioen Basketbal U16🤩

Er wordt wel vaker gezegd dat korfballers echte allround sporters zijn, en daarvan zijn ‘onze’ Noah en Yanu Slingerland en Boris Diederen het levende bewijs.

Beide broers Slingerland startten hun sportcarrière in het korfbal bij Fortuna. Terwijl Noah al eerder overstapte naar basketbal, sleepte Yanu vorig seizoen nog als aanvoerder van onze B1 met zijn team het Nederlands Kampioenschap in de wacht.🏆 

Met dat kampioenschap net op zak besloot Yanu net als zijn broer een basketbalavontuur aan te gaan bij EWE Baskets Oldenburg. Daarvoor verhuisde het hele gezin afgelopen zomer naar Duitsland, waar beide broers het heel goed doen. Deze enorme stap is nog geen jaar later al beloond met een Duits Kampioenschap Basketbal U16 voor Yanu en voor teamcaptain Noah met een zilveren medaille voor zijn U19-ploeg!

Dat levert terecht de nodige aandacht op, waarbij ook Fortuna en korfbal in beeld komen. Het valt namelijk enorm op dat de voormalig korfballers het zo goed doen in het basketbal. Er wordt gezegd dat ze door het korfbal heel complete spelers en echte teamplayers zijn, en dat ze andere looplijnen hebben die onnatuurlijk zijn voor basketballers maar wel het nodige resultaat opleveren. Mooie promotie voor korfbal en in het verlengde daarvan voor onze club dus!

In dit Engelstalige artikel kan je meer lezen over het Duitse Kampioenschap Basketbal, hoe enorm goed Yanu het heeft gedaan in zijn eerste seizoen, en ook Fortuna en korfbal worden meerdere keren genoemd in het artikel.

Nog een mooi detail dat niet in bovenstaand artikel te lezen is, maar wat het bovenstaande nog eens onderstreept: Boris Diederen, die ook ooit bij Fortuna is begonnen en de overstap naar basketbal heeft gemaakt, is Nederlands Kampioen U19 geworden. Als 17-jarige start hij altijd in de basis in een team van U19, enorm knap dus!

Namens Fortuna van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschappen en allemaal veel succes met jullie verdere basketbalcarrière!

Foto’s van Noah en Yanu: gemaakt door Ebner Stolz, Foto’s van Boris: gemaakt door Aad van Zijl

 

Lees meer nieuws