Het bestuur van Fortuna/Delta Logistiek is verheugd om te melden dat Damien Folkerts en Ard Korporaal hun contract voor drie jaar hebben verlengd. Voor Fortuna/Delta Logistiek een belangrijke stap in de ambities die de club heeft. Ook Folkerts is content. “Wij hebben de ambitie om voor het kampioenschap te strijden. Fortuna/Delta Logistiek wil dat faciliteren en dan willen wij dus ook langer blijven.”

“Wij hebben met nieuwe bestuur een paar goede gesprekken gevoerd. We hebben ze onder andere de vragen voorgelegd; Wat zijn de plannen voor de komende jaren? Wat is de ambitie van de club? Fortuna wil optimaal faciliteren, daardoor kunnen we ook de komende jaren groeien naar de top van de League op dat vlak.”

Voor Korporaal en Folkerts zijn die randvoorwaarden van groot belang. “Wij vinden dat spelers die bij Fortuna spelen, of dat nu jeugd is of van buitenaf, gefaciliteerd moeten worden om zorgeloos bij Fortuna te kunnen spelen. Daarnaast is ook de intrinsieke motivatie van de spelers van belang.”

“Dat faciliteren zit hem in meerdere dingen, dat gaat om middelen, om tijd, om spullen, om trainingsfaciliteiten, om alles eigenlijk. Alle randvoorwaarden moeten goed zijn. Ard en ik zijn er voor het korfbaltechnische gedeelte. Alles qua organisatie rondom de selectie gaat door het bestuur en de technische commissie plaatsvinden. En dat willen zij faciliteren.”

Daarnaast is ook het succesvolle trainersduo nog leergierig. “Ard en ik moeten en willen ons weer door ontwikkelen. Ik denk dat wij bekend staan om de tactische plannen die wij kunnen maken, dat wij tegenstanders kunnen ontregelen. Maar dat is niet het enige wat wij moeten doen. Wij moeten ook spelers door ontwikkelen naar completere korfballers, ze moeten nog beter worden. Ik denk dat met de jonge groep die we nu hebben staan, dat daar ook nog een enorme rek inzit. We hebben de bovenkant nog niet bereikt, wel door kampioen te worden, maar niet met de spelersgroep. Die progressie willen we boeken. Technisch en ook met de individuele ontwikkeling van de spelers.”

Share This