Zaterdag staat de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie op de planning. Op bezoek bij PKC/SWKGroep rekent niemand met zekerheid op een overwinning. Toch benadert Ard Korporaal de wedstrijd als elke andere wedstrijd. “Ook tegen PKC proberen we te winnen. Je weet alleen wel dat als je tegen PKC speelt dat je een kleinere kans hebt, dan tegen welke tegenstander dan ook. Wij moeten alles goed doen en hopen dat zij steken laten vallen.”

Want PKC is vooral in eigen huis oppermachtig, erkent ook de Delftse oefenmeester. “Uit hebben ze het moeilijker, dat bewijst de wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein vorige week en in de eerste ronde tegen KZ/Hiltex. Maar thuis hebben ze alles dik gewonnen. Tegen LDODK deden Olav (van Wijngaarden, red.) en Suzanne (Struik, red.) niet mee. Voor hen zijn deze wedstrijden niet zo belangrijk. Of het realistisch is om te denken dat we van PKC kunnen winnen, weet ik niet. Maar dat dacht iedereen in de play-offs vorig seizoen van Blauw-Wit ook. Maar ze deden het wel. Wij moeten gewoon heel goed verdedigen en zorgen dat we hen onder de 28 doelpunten houden. Als je er net als DOS’46 37 doorlaat, dan weet je zeker dat je kansloos bent. Dan kun je er zelf wel 30 scoren, maar dan win je sowieso niet. Bij ons moet iedereen heel goed schieten, en dat kunnen onze spelers allemaal. Maar we doen dat nog niet elke wedstrijd. Als we van PKC willen winnen, dan moeten we zaterdag allemaal goed schieten. En daar gaan we zaterdag ook vanuit.”

In de voorbereiding op het Korfbal Leagueseizoen speelde Fortuna/Delta Logistiek ook al tegen PKC. “Op het FKS hebben we inderdaad ook tegen PKC gespeeld, toen hadden we vlak voor rust meer schoten dan zij. Alleen wij schoten heel bedroevend en bij PKC schoten met name Richard (Kunst, red.) en Laurens (Leeuwenhoek, red.) ongekend goed. De tweede helft was meer een formaliteit. Hetzelfde gebeurde vervolgens tegen TOP/SolarCompleet en LDODK in de competitie. Daar lieten we het in de slotfase lopen. Daar moeten we van leren. Dat kan namelijk zaterdag ook gebeuren. Ik wil een strijdend Fortuna/Delta Logistiek zien, dat altijd een goede aanval kiest en verdedigend goed wil zijn. Ook al loopt PKC uit en staan ze met ruime cijfers voor.”

Speelt Fortuna/Delta Logistiek dan in haar sterkste opstelling? Vorig seizoen stond er een veredeld B-team in Papendrecht. “Vorig jaar spaarden we enkele belangrijke spelers, omdat we de week erna thuis tegen DVO speelden. Die wedstrijd was ontzettend belangrijk, we speelden toen tegen degradatie. Nu is dat anders, bovendien is iedereen fit. Ik ga er vanuit dat we in de sterkste opstelling spelen.”

Halverwege de competitie staat Fortuna/Delta Logistiek in de topvijf. De tweede seizoenshelft komt eraan. “We moeten beseffen dat we nu halverwege de competitie op die vijfde plek staan. Vorig seizoen stonden we achtste. Ik merk dat er hier en daar ook verwachtingen zijn dat we wel even de topvier of topdrie binnenstormen. Maar we moeten blijven beseffen waar we vandaan komen, waar we ook stonden. Dat heeft tijd nodig. Dat duurt even. Maar we moeten wel blijven leren. Ook van de wedstrijd tegen Blauw-Wit, daar geven we het drie minuten voor tijd weg. We staan op dat moment nog met 17-16. We maken de verkeerde keuzes. Zondag waren Thomas, Mirjam en Marcel onze beste spelers. Dat zijn ook onze meest ervaren spelers. Ik denk dat de jongere spelers ook moeten wennen aan de spanning. We spelen een wedstrijd voor de play-offs en er heerst ook een play-offs sfeer. Dat brengt andere druk met zich mee.”

Een druk die niet iedereen gewend is. “Voor een aantal spelers is dit ook een grote leerschool om uiteindelijk over twee tot drie jaar echt super goed te zijn. Je moet niet verwachten dat je vanuit de Hoofdklasse of de Junioren direct bij de top van Nederland hoort. Maar ik merk dat ze wel elke week proberen te leren. Niet alleen in de Korfbal League. Dat doen ze ook gedurende de trainingen en hiervoor tijdens veld- en oefenwedstrijden. We zijn vooral bezig met leren en daar zijn we met z’n allen mee bezig”, een instelling die hoort bij een topsportvereniging als Fortuna/Delta Logistiek.

Share This