KZ komt heel even terug, maar uiteindelijk ruime overwinning Fortuna

Fortuna/Delta Logistiek blijft ongeslagen in groep B van de Korfbal League. Tegen KZ/Thermo4U leek er aanvankelijk weinig aan de hand, bij rust leidden de Delftenaren met 12-7. Toch kwamen de bezoekers in een sterke fase na de pauze nog terug tot 18-17, het was niet voldoende voor een stunt. Fortuna/Delta Logistiek won met 25-18.

Met de play-offs nog in gedachten, waarin KZ Fortuna/Delta Logistiek heel diep liet gaan, was het allerminst een zekerheid dat de Delftenaren zondagavond wel even zouden winnen. Kenmerkend was het sterke defensieve spel van de bezoekers destijds, toen nog onder leiding van Dennis Doves. Eén van de spelers die destijds uiteindelijk de ban wist te breken was Daan Preuninger. Zondagavond begon hij echter net als vorige week – uit voorzorg vanwege een lichte blessure – vanaf de bank. Harjan Visscher, die tegen KCC/CK Kozijnen nog geblesseerd uitviel, trad wel aan. Renée van Ginkel, Jessica Lokhorst en Thomas Reijgersberg begonnen de tweede thuiswedstrijd van dit Korfbal Leagueseizoen ook vanaf de zijkant.

Bij KZ keerde Marjolijn Schenk meer dan verdienstelijk terug in de basis. De voormalig speelster van DTS liep begin november COVID-19 op en kreeg een flinke conditionele tik te verwerken. Schenk scoorde zondagavond het eerste Zaanse doelpunt, maar had toen Fortuna/Delta Logistiek al vier keer zien toeslaan. Schenk zou de wedstrijd uitspelen en eindigen met vijf treffers.

De openingsfase werd namelijk meer dan gedomineerd door de thuisploeg, mede dankzij de sterk spelende Celeste Split en Fleur Hoek. Beide dames schoten met scherp (samen goed voor 13 treffers) en wisten ook hun actie naar binnen enkele keren met een eenhandige doorloop te converteren tot doelpunt. Na elf minuten was het 6-1.

De vroeg genomen time-out van Tim Bakker resulteerde niet veel later echter wel het gewenste effect. KZ vocht zich terug tot 6-5, maar kreeg de stand nooit gelijk. Waar Fortuna/Delta Logistiek in voorgaande seizoenen namelijk nog wel eens moeite had met dit soort fases, leek het nu elke keer op het juiste moment toch weer toe te slaan.

Het zorgde ervoor dat Bakker zijn enige mannelijke international Alwin Out, die net als Preuninger uit voorzorg aan de kant begon, al aan het eind van de eerste helft in bracht voor voormalig Excelsior-speler Emiel de Kruijff. Out scoorde direct, maar het gat was alweer geslagen (10-6). Voor rust werd de marge – mede door een mooie vrije bal van Split – zelfs vergroot tot 12-7.

Ook na de pauze leek er weinig aan de hand. Jessica Lokhorst betrad het veld voor Michelle van Geffen en zag Nik van der Steen zijn derde doelpunt van de avond noteren. Elke keer wanneer KZ enigszins terug leek te komen, antwoordde Fortuna/Delta Logistiek. Tot 18-14. Lars Hoorn, die vorig seizoen Thomas Reijgersberg een zware wedstrijd bezorgde en ook zondagavond weer verdienstelijk speelde, tekende voor 18-15. Schenk bracht de tussenstand terug naar een verschil van twee, waarna jeugdinternational Matté Lipke de marge tot het minimum verkleinde (18-17).

Dichterbij liet Fleur Hoek het echter niet komen, haar 19-17 leek een definitief einde voor KZ, en daar dacht Celeste Split hetzelfde van. KZ kon nog een keer iets terug doen via Alwin Out, maar kwam nooit meer in de buurt van Fortuna/Delta Logistiek. De Delftenaren speelden niet groots, maar wel degelijk en bleven daardoor ook in speelronde vier foutloos. Eindstand: 25-18.

Lees meer nieuws

Oefenwedstrijden voorjaar 2024

De oefenwedstrijden voor het veld zijn inmiddels gepland. Mochten er nog wijzigingen komen dan zal dit met de betreffende teamouder worden gedeeld. Van enkele wedstrijden

Lees meer »