Lieneke Pries (22) speelt vanaf volgend seizoen in het rood-wit. Deze overstap kwam tot stand dankzij een verandering in haar privéleven: haar vriend woont in het westen. Pries legt haar keuze voor de Delftse club als volgt uit: “Fortuna is de regerend landskampioen en één van de meest ambitieuze clubs in de Korfbal League. Het was geen makkelijke beslissing, ik heb er goed mijn tijd voor genomen. Mijn korfbalambities rijmen perfect met die van Fortuna.”

De 1.82 meter lange Pries is oorspronkelijk afkomstig van AVO uit Assen, haar huidige woonplaats. In de jeugd doorliep Pries verschillende nationale selecties. Sinds 2017 komt ze uit voor LDODK. Bij LDODK deed Pries de nodige ervaring op in de Korfbal League. Nu is het tijd voor iets nieuws. ‘’Ik denk dat ik bij Fortuna meer allround kan worden en me kan verbeteren door belangrijk te worden op elke positie in het veld. Daarbij kan ik leveren wat de ploeg nodig heeft.’’

Fortuna/Delta Logistiek ziet dus opnieuw een jonge, talentvolle aanwinst richting Delft komen. Pries, die in 2018 werd verkozen tot Beste speelster onder de 21 jaar, is ambitieus en heeft zin in haar nieuwe avontuur: ‘’Ik wil erg graag met Fortuna de zaalfinale winnen in Ahoy en kijk ernaar uit om onderdeel uit te maken van deze mooie vereniging!’’

Fortuna/Delta Logistiek heet Lieneke Pries van harte welkom!

Share This