Ligt Fortuna C2 op koers?

Voor de kerstvakantie na 3 wedstrijden, lagen Fortuna C2 en Avanti C1 op kop in de poule, met beiden 6 punten. Na de kerstvakantie, op 12 januari, werd gelijk tegen Avanti C1 gespeeld. Avanti heeft vast spionnen gestuurd om de speelwijze van onze C2 te bekijken, want in de eerste helft had onze C2 weinig in te brengen. Doelpunten vielen nauwelijks, slordige passings en pech met schoten op de korf, aan de andere kant een scherp schietende dame die ze schijnbaar moeiteloos wel in t mandje mikte. Ruststand 2-9. In de 2e helft een verrassend weerbare C2, duidelijk niet van plan bij de pakken neer te zitten. Het thuispubliek bleef erachter staan en juichte en applaudisseerde voor mooie acties. Goed om te zien dat de C2 door blijft gaan tot het eindsignaal. De 2e helft van de wedstrijd maakte de C2 meer doelpunten dan Avanti, maar de wedstrijd ging verloren met 6-11. Bij de uitwedstrijd tegen Avanti willen we graag twee 2e helften zien.

19 januari de volgende wedstrijd: uit tegen Achilles C1. Bij winst gaat Fortuna C2, Achilles voorbij, bij verlies verliest het de aansluiting met de top. Het eerste doelpunt was voor Achilles daarna was er een 5-0 run voor Fortuna. De dames en heren konden elkaar goed vinden: leuk spel met mooie acties en lange aanvallen. Heel wat oh- en ah-momentjes vanuit het publiek. Achilles herpakte zich en er werd zo’n beetje om en om gescoord, ruststand 8-3. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar na een doelpuntloze periode begon Achilles dichterbij te komen en geloofden ze dat er wat te halen viel. De onzen verkrampten wat, waardoor het spel werd beïnvloed. Nu waren er ook oei-momentjes te horen. Bij een stand van 9-10 werd er een time out genomen. De rust kwam terug, er werd gescoord en beheerst naar het eindsignaal gespeeld. De toeschouwers bank kwam ook weer tot rust. Eindstand 9-11.Fortuna C2 heeft de tweede plek in de poule ingenomen.

De wedstrijd van 26 januari is tegen Refleks C1. In een oefenwedstrijd is hier ook tegen gespeeld en toen werd er gewonnen. Echter nu ging het anders. Het liep niet lekker in de vakken en ook de ballen vielen vaak net niet in het mandje. Eindstand 8-11. Avanti C1 verloor ook, dus loopt niet verder uit. 2 februari een nieuwe wedstrijddag dus nieuwe kansen. Kansen die Fortuna C2 wil grijpen tegen tegenstander Tempo C2. Weer een thuiswedstrijd en de C2 gaat voortvarend van start. De bal wordt lekker rond gespeeld, acties naar binnen en acties vanuit de ruimte. Ruststand 10-2. In de 2e helft staat het verdedigend prima, maar met scoren wat minder. Tijd voor een vakwissel van 2 dames. Voor de snelheid gelijk 2 reserves erin en bij de volgende mogelijkheid, de scheids zag m ook al aankomen, de dames weer terug, maar dan in t andere vak, en ja er valt gelijk een doelpunt. Eindstand 14-3. Fortuna C2 is weer terug op plek 2 in de poule. De plekken 2,3 en 4 liggen nog heel dicht bij elkaar, de eerste plaats is ook nog niet uit t zicht. Volgende week een vrij weekend en dan nog 5 wedstrijden strijden om de punten. Ieniemieniemanimo hup Fortuna gogogo!