Manon Brand heeft aangegeven vanaf volgend seizoen weer bij DeetosSnel te gaan spelen. Vier jaar geleden maakte de Dordtse de overstap naar Delft. Vanaf volgend seizoen keert ze weer terug in het roodwit van DeetosSnel. “Ik kijk met mooie herinneringen terug op mijn tijd bij Fortuna/Delta Logistiek.”

Brand kwam in de A1 terecht onder Niels van der Steuijt en Ed van der Steen. Onder leiding van dit duo behaalde Brand met haar teamgenoten tot tweemaal toe de finale in Ziggo Dome. “We hadden een heel leuk en hecht team. Het hoogtepunt was natuurlijk de finale in 2018 die we wonnen. Dat was zo gaaf, ik vergeet dat nooit meer. Ik kijk die finale nog wel eens terug. We lieten zien dat we onder druk en spanning konden presteren. We knokten ons naar een verlenging en uiteindelijk konden we daarin de wedstrijd beslissen.”

“Presteren onder druk heb ik bij Fortuna echt geleerd. Ik heb geleerd dat we er echt als team moeten staan. Dat hebben we laten zien met de A1 in Ziggo Dome. Maar later ook met in de selectie tegen KCC bijvoorbeeld. We stonden dik achter, maar uiteindelijk kwamen we gelijk en wisten we zelfs in de laatste minuut de een punt verschil te maken.”

Brand vond ook de sfeer bij Fortuna/Delta Logistiek erg mooi. “Naast dat je er als team altijd voor moet gaan, heb ik ook gemerkt dat de supporters key kunnen zijn voor een overwinning. De supporters van Fortuna/Delta Logistiek staan altijd achter het team, dat vind ik mooi. Erg gaaf ook dat er zoveel mensen mee waren naar Boedapest.”

Na vier seizoenen bij Fortuna sluit Brand een mooi hoofdstuk af. “Ik wil nog afsluiten met dat ik iedereen wil bedanken, spelers, trainers, fysiotherapeuten, teammanagers en supporters voor de mooie seizoenen die ik bij Fortuna heb mee kunnen maken!”

Share This