Na bijna 20 jaar voor DOS’46 te hebben gespeeld kiest Marieke Klaver voor een nieuwe uitdaging. Ze komt naar Fortuna/Delta Logistiek. Klaver omschrijft de selectie van Fortuna/Delta Logistiek als een jonge, ambitieuze groep waar nog veel potentie in zit. Dit sluit goed aan bij haar persoonlijke ambities: altijd beter willen worden en eruit halen wat erin zit.

De 24-jarige Nijeveense speelt al vanaf haar achttiende in de selectie van DOS’46 en heeft de nodige ervaring opgedaan in zowel de Reserve Korfbal League als de Korfbal League. Als junior won Klaver goud in de veldfinale van 2012 en in de zaalfinale van 2014. In de senioren werden de nationale veldtitel en de Supercup nog aan haar prijzenkast toegevoegd.

Bij Fortuna hoopt Klaver verdedigend sterker te worden en in de toekomst wil ze dominanter in wedstrijden aanwezig zijn. ‘’Ik ben een speelster die aanvallend is ingesteld en graag kansen in de korfzone creëert. Met mijn inzicht en snelheid rondom de korf hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Fortuna.’’

Wat verwacht de ALO-studente verder van haar overstap naar Fortuna? ‘’Hopelijk kunnen mijn vriend Harjan en ik eraan bijdragen dat de selectie van Fortuna structureel play-offs haalt. We zijn van plan in Delft te gaan wonen. Ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ook wil ik in de toekomst graag mijn steentje bijdragen aan de jeugdopleiding van Fortuna, maar eerst ga ik me richten op het wonen in Delft en mijn toekomstige baan.’’

Fortuna/Delta Logistiek heet Marieke Klaver van harte welkom.

Share This