Na drie seizoen als trainer en coach van Fortuna/Delta Logistiek 2 actief te zijn geweest, vertrekt Mark Tissink na dit seizoen naar Valto uit de Lier. Hij wordt daar hoofdcoach, een functie die bij zijn ambities past. “De tijd is rijp voor een nieuwe uitdaging.”

Eenvoudig was zijn keuze niet per se. “Het bevalt nog steeds bijzonder goed bij Fortuna/Delta Logistiek. We hebben het leuk met de spelers en staf onderling en ook de spelersgroep biedt nog genoeg uitdagingen. Ik reis elke week met volle energie naar Delft. Toch heb ik de ambitie om hoofdtrainer te worden, die kans krijg ik bij Valto. Na drie seizoenen is de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Hoewel de oud-speler en coach van KOAG het seizoen gewoon af maakt, kijkt hij toch ook al terug op mooie herinneringen. “Eigenlijk al vanaf het eerste moment dat ik hier binnenkwam was er direct een warm ontvangst. En dat gold ook voor Roos (zijn vriendin) en mijn dochters. Het mooiste vind ik toch dat Fortuna/Delta Logistiek weer structureel bij de top van de Reserve Korfbal League staat. In mijn eerste jaar eindigden we nog ergens onderin, vorig seizoen haalden we de kruisfinales en dit jaar laten we zien dat vorig seizoen absoluut geen incident was. We doen weer mee om de bovenste plekken.”

“Ik mocht de (Reserve) Korfbal League van dichtbij meemaken, kruisfinales en play-offs, we stonden in Ziggo Dome, werden landskampioen en behaalden de Europa Cup in Boedapest. Het is prachtig om dat allemaal intensief mee te maken. Het is ook echt heel gaaf om te merken hoe de club meeleeft met de selectie. De supporters, sponsors en vrijwilligers die elke week weer van alles mogelijk maken, zodat wij als selectie topprestaties kunnen leveren. Echt heel bijzonder.”

Op een klein kwartiertje rijden van Fortuna/Delta Logistiek wacht zijn nieuwe uitdaging. Bij Valto zal Tissink Eric Geijtenbeek opvolgen, die op zijn beurt een oude bekende van Fortuna/Delta Logistiek opvolgde; Marrien Ekelmans. Tissink kijkt er naar uit. “Ik heb de afgelopen drie seizoen ontzettend veel geleerd op technisch en tactisch gebied. Ik weet zeker dat ik deze ervaringen kan gebruiken bij Valto.”

En hoewel Tissink vooral de komende weken nog vol aan de bak wil om zowel het zaal- als veldseizoen goed af te sluiten wil hij iedereen bedanken. “Ik heb echt een fijne tijd bij Fortuna gehad en dat gaat de komende maanden niet anders zijn. En uiteraard wens ik de spelers en staf ook komend seizoen weer alle succes!”

Ook Fortuna/Delta Logistiek kijkt op positieve wijze terug op de samenwerking met Tissink, die ook al eens als speler en jeugdcoach actief was bij de Delftse grootmacht. De kans dat de wegen tussen Tissink en Fortuna/Delta Logistiek ook in de toekomst weer zullen kruisen is niet uitgesloten. Voor nu wensen de Technische Commissie en het Bestuur Tissink veel succes en plezier bij zijn nieuwe uitdaging, Valto.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Share This