Merijn Mensink speler van het jaar U21 in de Korfbal League

Video gemaakt door: Wim de Koning

Merijn Mensink is uitgeroepen tot beste speler U21 in de Korfbal League seizoen 2023-2024!🥇

Het Korfbal League seizoen wordt traditioneel afgesloten met verkiezingen voor de beste speler/speelster, de beste speler/speelster U21, de beste coaches en de beste scheidsrechters. Eerst worden de nominaties gedaan door de coaches van de tien ploegen van de Kenonz Korfbal League en de bondscoach, en vervolgens krijgen de spelers van de Korfbal League ploegen de gelegenheid om te stemmen. 

Daarbij kwam Merijn dit seizoen als beste speler U21 uit de bus! Een enorme prestatie van Merijn, die pas tijdens deze zaalcompetitie een plekje veroverde in de hoofdmacht en meteen uitgroeide tot een vaste basiskracht. Merijn zelf zegt daarover: “Tot de zaalcompetitie speelde ik gewoon mijn wedstrijden in het tweede team, maar door blessures aan herenkant en doordat er nog werd gezocht naar de juiste vakcombinaties kreeg ik ineens de kans. Ik had daarbij ook het geluk dat ik met mijn reboundkracht net het ontbrekende puzzelstukje was dat op dat moment nodig was naast Nik, en dat ik op het juiste moment piekte.”

Foto’s: Frank Stollman

Het is zeker niet vanzelfsprekend in de Korfbal League dat een 19-jarig talent zich bij de mannen qua fysiek en kracht al meteen kan meten met de gevestigde spelers. En dat is Merijn ook niet komen aanwaaien: “Ik had vorig jaar de hele zomer al keihard getraind in de sportschool om zwaarder en sterker te worden. Op dat moment nog niet met het idee om daarmee meteen het eerste te halen, maar gewoon om fysiek steeds beter mee te kunnen met de grote mannen in de Korfbal League. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want mede daardoor kon ik in de zaal deze kans grijpen. Mijn lengte heb ik enorm mee, maar fysiek mag ik nog steeds wat sterker en zwaarder worden de komende seizoenen. Een heel groot voordeel voor mij was ook de hoge trainingsintensiteit bij Fortuna waarbij iedereen er elke training gewoon hard in gaat, dus zo ga ik ook al mijn wedstrijden in.” 

Merijn zelf denkt dat hij deze uitverkiezing vooral te danken heeft aan zijn consistentie en focus: “Ik heb dit hele seizoen heel erg in dienst van het team gespeeld, en me aan mijn taak gehouden zonder te veel andere dingen ook meteen verder te willen ontwikkelen en laten zien. Hierdoor ben ik alle wedstrijden vrij consistent gebleven en ik ben niet door de mand gevallen tegen andere grote rebounders. Dat heeft uiteindelijk tot deze uitverkiezing geleid.”

Merijn, namens Fortuna van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Lees meer nieuws