Zaterdagmiddag gaat Fortuna/Delta Logistiek op bezoek bij PKC/SWKGroep. Als kersvers Europees kampioen is dat de plek waar de tweede seizoenshelft van start gaat. In de openingswedstrijd van het seizoen speelde de landskampioen in eigen huis gelijk tegen PKC, daar waar een overwinning mogelijk was. Op jacht naar nieuwe roem, interviewde Korfbal.nl routinier Mirjam Maltha.

Maltha, die zaterdagavond nog in Boedapest haar derde Europa Cup omhoog tilde, kijkt vol trots terug op deze internationale zegereeks. “Het is iets unieks dat ik de Europa Cup mag spelen en winnen. Het was een prachtige ervaring en een mooi cadeautje na een seizoen hard werken”, laat ze de Korfbal.nl-verslaggever weten. “In die vijftien jaar is het spelbeeld enorm veranderd, alles is met de tijd meegegaan.”

Na het buitenlandse tripje wacht de Fortunees nu een reeks van tien wedstrijden waarna mogelijk haar topsportcarriere eindigt. Al mikt ze natuurlijk op een verlenging door middel van de play-offs. “Dit seizoen is gebleken dat alles dichter bij elkaar zit. Wij staan er zeker niet slecht op en de play-offs zijn absoluut nog haalbaar.”

Die play-offs moeten resulteren in een finale in Ahoy. Voor Maltha kunnen alle puzzelstukken dan op de juiste plek vallen. Als Rotterdamse droomt ze ervan om af te sluiten met een titel in Ahoy, iets wat ze al jaren roept. In haar debuutseizoen stond ze ook met de beker omhoog in Ahoy.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Share This