Mooi duel na waardig eerbetoon

Het licht gaat uit. Langs de muren van de donkere zaal schijnen de rode spots naar beneden. Op het grote scherm verschijnt een foto van Theo. Er wordt een filmpje getoond. Daarin is Theo te zien op de manier zoals hij herinnerd zal worden: als een warme, gepassioneerde man. Na afloop van het filmpje volgt een langdurig en respectvol applaus. De spelers worden vervolgens, op ingetogen wijze, voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Het licht gaat aan. Ed Hom spreekt de zaal toe met mooie woorden over Theo. Daarop volgt de minuut stilte. Wanneer deze afgelopen is steekt Ard, terwijl hij zich richting de zijkant van het veld begeeft, zijn duim op naar de rest van de familie. Op dat moment weet je dat het goed is. Theo stond nog één keer in het middelpunt van de belangstelling tijdens dit zeer waardige eerbetoon.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Net als vorige week speelt Fortuna/Delta Logistiek een prima eerste helft. Hierin weet Tim Heemskerk zich in scorend opzicht te onderscheiden. Hij schiet vanuit alle hoeken van het veld raak en gaat de rust in met vijf veldgoals achter zijn naam. Ook Thomas Reijgersberg weet het mandje de laatste weken makkelijk te vinden. Hij komt in de eerste helft viermaal tot scoren. Bij een 12-12 tussenstand wordt er gefloten voor de rust. De eerste vijfentwintig vermakelijke minuten beloven wat moois voor de tweede helft.

Na rust blijft de wedstrijd lang gelijk op gaan. Dankzij de 20-18 van Marcel Segaar lijkt Fortuna ook nu weer van TOP/SolarCompleet te gaan winnen, maar het is nog te vroeg om al te juichen. Mick Snel tekent voor de 20-19 waarna Celeste Split de 20-20 kan laten noteren. Laatstgenoemde werd zaterdagvond overigens bijzonder knap verdedigd door Jessica Lokhorst.

Met nog ruim zes minuten te spelen is de stand wederom gelijk (22-22). Op dat moment tonen de Sassenheimers hun klasse. Ze blijven kalm en schieten in de slotfase nog vier keer raak. De Delftenaren weten daar, tot hun eigen teleurstelling, geen enkel doelpunt meer tegenover te zetten.

Al met al kan Fortuna terugkijken op een wedstrijd waarin het de meest succesvolle ploeg uit de Korfbal League van de afgelopen jaren het vuur aan de schenen legde. Het kwartje viel vanavond de verkeerde kant op, maar het vertoonde spel geeft moed richting het einde van de competitie. Met dit spelersmateriaal én een strategisch ijzersterk duo langs de kant heeft men in Delft nog altijd het volste vertrouwen in een mooie afloop van dit zaalseizoen.

Komend weekend reist de selectie af naar Papendrecht. Zal PKC/SWKGroep de eerste tegenstander worden waartegen Fortuna vier punten weet te pakken?