Nederlaag in Koog aan de Zaan

Fortuna/Delta Logistiek had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door op bezoek bij KZ/Thermo4U te winnen. Ondanks een voorsprong bij rust, bleken de Koogers toch net een maatje te groot (25-23).

Fortuna/Delta Logistiek nam in de beginfase direct het initiatief en wist zich snel naar een 1-4 voorsprong te schieten. Thomas Reijgersberg had daarin een belangrijk aandeel met twee doelpunten, uit even zoveel pogingen.

KZ liet zich echter niet gewillig naar de slachtbank leiden en herstelde zich snel. In een doelpuntloze fase van de Delftenaren werd de achterstand omgebogen in een 6-4 voorsprong. Reijgersberg en Van Nieuwenhuijzen trokken vervolgens de stand weer gelijk, waarna het stuivertje wisselen begon.

Aanvankelijk leek daarin Fortuna/Delta Logistiek de betere partij. De bezoekers kwamen nog voor rust op een gaatje van twee punten, dankzij een strafworp van Nik van der Steen. Al was het Alwin Out die nog voor een minimaal verschil zorgde bij de rust: 11-12.

Direct na rust deed Fortuna/Delta Logistiek wat ze ook in de beginfase van de eerste helft deden, gedecideerd uitlopen naar een marge van drie doelpunten. Het bleek echter niet genoeg voor een definitieve genadeslag. Daan Preuninger zorgde nog weliswaar voor een 14-16 voorsprong, maar daarna was KZ via tweemaal Anouk Haars bij de les (16-16).

Fortuna/Delta Logistiek begon steeds meer tegen zichzelf te spelen, de doelpunten waren schaars. Commentaar op de leiding leverde Reijgersberg bovendien een groene kaart op, waarna niet veel later ook Ard Korporaal een gele variant kreeg voorgeschoteld. Dat betekent dat Korporaal de volgende wedstrijd vanaf de tribune zal moeten aanschouwen, gezien hij op bezoek bij TOP/Solarcompleet ook al een gele kaart kreeg.

Alwin Out profiteerde optimaal van deze matige fase van Fortuna/Delta Logistiek, waardoor KZ op een voorsprong van vier punten kwam (20-16). Daarmee was het Delftse verzet nog niet gebroken. Punt voor punt knokte de landskampioen zich terug in de wedstrijd en via Reijgersberg had het op 22-21 zelfs weer gelijk kunnen worden. De rebounder schoot de hele wedstrijd messcherp, maar miste deze buitenkans.

Aan de andere kant was het vervolgens Out die de marge weer naar twee schoot, waarna Esther Cordus de wedstrijd definitief besliste (24-21). De drie doelpunten die in de slotfase nog volgden, waren slechts voor de statistieken. Eindstand: 25-23.