Nieuw WiFi netwerk bij Fortuna

De afgelopen jaren is internet steeds belangrijker geworden voor Fortuna. Betalen zonder cash, wedstrijden vastleggen met een app, livestreams, verschillende huurders en nog veel meer. Daardoor kwam ook steeds vaker de vraag voorbij. Wat is eigenlijk het WiFi wachtwoord bij Fortuna?

Niet van deze tijd natuurlijk om geen publieke WiFi beschikbaar te hebben. Elke huiskamer heeft tegenwoordig WiFi, dus voor Fortuna ook hoog tijd.

Dat is nu gelukkig geregeld. Vanaf nu kan iedereen zonder wachtwoord inloggen op het WiFi-netwerk “Fortuna-Gast”. Zodra je hier aanmeld zal je een bericht krijgen om je aan te melden op het netwerk. Hiervoor hoef je alleen de voorwaarden te accepteren.

Een kwestie van een paar nieuwe WiFi kastjes ophangen? Dat hebben uiteindelijk ook gedaan, maar pas als einde van een flinke reis.

Nieuwe Internetverbinding

De eerste stap was een betere internetverbinding. Zonder een goede verbinding naar de buitenwereld kom je immers niet ver. Bij Fortuna zijn de mogelijkheden helaas beperkt en zijn diverse mogelijkheden onderzocht. Na diverse teleurstellingen hebben we uiteindelijk een goede verbinding kunnen regelen waar we de komende jaren prima mee vooruit kunnen.

Nieuwe ICT ruimte

Tot kortgeleden was de centrale plek voor ICT apparatuur een oude archiefkast in de bestuurskamer. Geen ideale locatie voor ICT apparaten en de vele bekabeling. Een andere locatie was noodzakelijk. De verbouwing van de bestuurskamer tot een multifunctionele ruimte was een extra aanleiding om hiermee aan de slag te gaan en inmiddels is er een net ingerichte ICT ruimte gerealiseerd.

Nieuwe bekabeling

De verhuizing van de ICT apparatuur had als gevolg dat bekabeling opnieuw door het complex getrokken moest worden. Voor nieuwe WiFi apparatuur was ook nieuwe bekabeling nodig. C.a. 1.000 meter aan nieuwe kabels is hiervoor door het complex getrokken.

Nieuwe apparatuur

En ja, als laatste is nieuwe WiFi apparatuur geplaatst op verschillende locaties in het complex. Hiermee kunnen we de komende jaren zorgen voor een stabiel WiFi netwerk, dat ook goed op afstand is te beheren.

Vrijwilligers en ondersteuning

We zijn bijzonder dankbaar voor alle inzet van de betrokken vrijwilligers.

Namens het bestuur hartelijk dank,

Thomas van Duijn

Lees meer nieuws

Update van het Bestuur (3)

Afgelopen zaterdag hebben wij het behaalde kampioenschap nogmaals gevierd met een receptie. Goed om te zien dat de wethouder mooie woorden sprak over onze vereniging

Lees meer »
Share This