De eerste nieuwe speler voor het seizoen 2015/2016 bij Fortuna/Delta Logistiek luistert naar de naam Nik van der Steen. Het jonge talent van KCC/SO natural, dat tijdens de Korfbal Challenge actief was bij Jong Oranje, heeft dinsdagavond aan zijn ploeggenoten bekendgemaakt dat hij volgend jaar de stap naar de selectie van de Delftse Korfbal Leagueclub maakt. “De Korfbal League is eigenlijk altijd mijn doel geweest. Ik denk dat als ik het uiterste uit mezelf haal dat ik volgend jaar een kans heb om die droom waar te maken.”

Het bestuur en de technische commissie zijn tevreden met de komst van Van der Steen en ook de 22-jarige ‘kleine grote man’ – de bijnaam die hij in zijn nog prille carrière al wist te veroveren – kijkt uit naar volgend seizoen. “Fortuna lijkt mij een heel mooie club om voor te spelen. Ik wil het hoogst haalbare voor mezelf, mijn doel is daarom ook om mezelf in het eerste te spelen. Daarna wil ik uiteraard met de selectie de play-offs en Ziggo Dome bereiken.”

Het aantrekken van Van der Steen past bij het beleid dat Fortuna/Delta Logistiek is ingeslagen met het aantrekken van topspelers en talenten uit de Hoofdklasse, om de huidige spelersgroep te versterken. Van der Steen is al jaren een sensatie bij de ploeg uit Capelle aan den IJssel en had een belangrijke bijdrage in het behalen van de play-offs de afgelopen seizoenen, waarbij hij met zijn vele doelpunten regelmatig een hoofdrol vertolkte.

Nik van der Steen, het jongere broertje van Fortuna/Delta Logistiek A1-trainer Ed, is met KCC/SO natural momenteel nog in de race om promotie af te dwingen naar het hoogste korfbalpodium, de Korfbal League. De Capelse ploeg komt op het veld al uit in de Ereklasse. Van der Steen komt niet zonder ambities naar Delft. Hij betitelt zichzelf als een persoon die beleving in de groep kan brengen. Daarnaast geeft hij zelf ook elke wedstrijd alles, wat hem in Capelle al snel een publieksspeler pur sang maakte.

Bij KCC beleefde Van der Steen veel mooie momenten, maar de play-off tegen en bij AW.DTV drie seizoenen geleden vergeet hij nooit meer. “In de eerste helft stonden we al snel zeven punten verschil achter. Bij rust leek het met 16-11 al gespeeld. Vervolgens klapten we er na rust direct bovenop, waardoor de wedstrijd kantelde. Ik schoot die wedstrijd dertien keer raak en maakte ook de laatste gelijkmaker (28-28). Waarna Milou (Wierenga, red.) uiteindelijk de Golden Goal binnenschoot. Dat moment en die wedstrijd zal ik nooit meer vergeten.”

 

 

Share This