Langs deze weg willen we jullie informeren over ontwikkelingen rond de tweede sporthal. De afgelopen maanden zijn er verschillende positieve stappen gezet die de tweede sporthal weer een stapje dichterbij brengen. Fortuna/Delta Logistiek gaat de nieuw hal twee avonden gebruiken. Dit betekent een uitbreiding van de trainingscapaciteit voor Fortuna op ons complex met 50%. Daarnaast gaat Fortuna/Delta Logistiek de hal op zaterdagochtend huren. Hiermee hoeven we geen externe zaalruimte meer in te huren, kunnen we alle trainingen en wedstrijden goed inplannen en is er nog ruimte voor beperkte groei.

Heel belangrijk voor Fortuna is daarnaast de financiële onderbouwing van de exploitatie. De besturen van de korfbalvereniging en de Stichting Sporthal zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar potentiële huurders van de tweede Sporthal, want naast de eigen uren die we als vereniging nodig hebben is er ruimte voor extra huurders.

In de zoektocht zijn we in contact gekomen met DAS Basketbal vereniging. Tijdens de oriënterende gesprekken met het bestuur van DAS bleek dat Fortuna en DAS veel raakvlakken hebben. Het bestuur van DAS staat positief tegenover een mogelijke overgang naar de tweede sporthal op ons Fortunacomplex. Het DAS bestuur zal dit verder bespreken met hun leden tijdens de ALV op 26 mei as.

Door de mogelijke komst van DAS naar Fortuna hebben we een partner gevonden voor de avonden en weekenden.

Ook heeft de Stichting met ROC Mondriaan gesproken over een tienjarige huurovereenkomst. Mondriaan Sport en Bewegen overweegt om een deel van de sportopleiding op het Fortunacomplex te geven. Daarmee is ook de dagexploitatie een stap dichterbij gekomen. Wanneer beide partijen de intentieverklaring ondertekenen is een belangrijke financiële stap gezet.

Natuurlijk willen we graag dat alle leden meedenken en meepraten over de tweede sporthal. Wanneer iemand vragen heeft over deze ontwikkelingen of tips dan gaan we daar graag over in gesprek. Stuur je mail naar secretaris@fortuna-korfbal.nl

Daarnaast zullen we alle leden verder informeren tijdens een bijeenkomst, zodra de coronaregels dit weer toestaan.

Het Bestuur

Share This