Opleiding Perspektief-medewerkers gestart

We hebben het al eerder gemeld: in samenwerking met de Stichting Perspektief gaat binnenkort een groep mensen bij ons aan de slag om werkervaring op te doen en zo een stap te zetten naar een reguliere baan. Bij Fortuna gaan ze allerlei werkzaamheden uitvoeren in het kader van het complexbeheer, zoals schoonmaken, schilderwerk en onderhoud van de groenvoorzieningen. Zij worden daarbij begeleid door werkbegeleiders van Perspektief, en van de kant van Fortuna door Jan Preuninger.

Maar voordat ze bij Fortuna aan het werk gaan, doorlopen ze eerst een opleidingsprogramma in de vorm van een leer- werktraject. Op maandag 1 april vond daarvoor de aftrap plaats bij de vestiging van Perspektief aan de Vulcanusweg. Namens Fortuna waren daarbij Jan Preuninger en Peter Iping aanwezig.

De komende weken kunnen we bij Fortuna af en toe deelnemers aan het leer- werktraject tegenkomen. Ze zijn er dan om kennis te maken met de plek waar ze binnenkort komen te werken of om alvast wat klussen aan te pakken als onderdeel van hun opleiding. Op woensdag 3 april hebben de deelnemers voor een eerste kennismaking bij Fortuna op bezoek geweest.

Na afloop van de meivakantie, als het opleidingstraject is afgerond, zullen de mensen van Perspektief vier dagen per week op het complex aanwezig zijn. We heten deze nieuwkomers alvast van harte welkom!

Lees meer nieuws